André Hazes (26) heeft zich flink de woede op de hals gehaald. De zanger trad op in een club in België, maar daar leken de coronaregels niet echt in acht te worden genomen.

Zo was het nogal druk in club Carré, waardoor mensen niet genoeg afstand konden houden. Peter Huck, diensthoofd Technische Diensten en Exploitatie van het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis van Aalst, noemt deze beelden dan ook een klap in het gezicht van het zorgpersoneel. Hij verklaart aan De Gelderlander: 'Ze tonen aan dat voor velen de economie boven gezondheid gaat. [...] Doen deze mensen dit nu om er zéker van te zijn dat de zogenaamde niet-dringende opnames en ingrepen weer uitgesteld moeten worden? Dit soort activiteiten organiseer je niet aan de vooravond van Fase 2 in de ziekenhuizen.'

Voorzichtig

Toch ziet de manager van de club zelf dat wat anders. Tim van Campenhoudt: 'Deze storm van kritiek is onterecht, want op deze foto’s en videobeelden zie je niet alles. Het is logisch dat mensen de leukste momenten van de avond op sociale media zetten, maar we zijn echt wel voorzichtig.' De lokale politie is een onderzoek gestart naar het al dan niet naleven van de Covid-19-regels. 

Controleren

Politiewoordvoerder Dirk Van de Sande: 'Omdat er ook op zondagavond een activiteit in Carré op de planning stond, zijn we ook ter plaatse gaan controleren. Op dat moment was - op een kleinere inbreuk na, waarvoor ook geverbaliseerd werd - alles in orde. Het onderzoek naar de gebeurtenissen van zaterdagavond loopt nog.' Carré is momenteel gesloten tot nader order.

Article continues after the ad

Bron: Shownieuws | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.