Fidan Ekiz kreeg begin juni het uit niets te horen dat ze moest stoppen met 'De Vooravond'. Een schok voor de presentatrice die nu zonder werk thuis zit. Het is dan ook meer dan welkom dat Fidan nu genomineerd is voor een Televizier-Ster Presentatrice. 

De omroep stelde na twee seizoenen 'de urgentie' van het programma te missen die wel wordt gezocht. In plaats daarvan komt er per 30 augustus een talkshow die afwisselend door Sophie Hilbrand en Khalid Kasem gepresenteerd gaat worden.

Reactie Renze en Fidan

Renze Klamer snapte niets van de beslissing van BNNVARA om het programma De Vooravond te schrappen vanwege te weinig urgentie. De presentator dacht juist dat er meer entertainment nodig was, zei hij in een korte reactie op Twitter. 'Ik heb dit nog geen 24 uur geleden gehoord, en sta nog perplex. Geschrapt vanwege te weinig urgentie, terwijl vanuit het management voorafgaand aan seizoen 2 de opdracht was: meer entertainment. Wie het snapt mag het zeggen. Ik ga eens goed nadenken wat ik nu wil doen.' Ook Fidan plaatste een korte reactie op Twitter. How it started' en 'How it's going', schrijft ze gekscherend bij twee foto's op Twitter. De eerste is de persfoto van het duo die gemaakt werd bij de start van het BNNVARA-programma. Op de tweede foto staan Renze en zij buiten voor de studio; Renze met lang haar en lange baard en Fidan met een muts op.

Zoete wraak

Dat Ekiz nu is genomineerd voor een Televizier-Ster Presentatrice maakt haar dolblij. Omdat de fans van De Vooravond het destijds ook absoluut niet eens waren met het besluit van BNNVARA roepen volgers nu massaal op om op Fidan te stemmen. De presentatrice kan het niet laten het bericht ook zelf te delen en schrijf erbij 'Zoete wraak'. Daarbij plaatst ze ook een duivelse emoji.

Article continues after the ad

Enorme steun

De steun voor Fidan is ook enorm. 'Nooit eerder gestemd. Ga ik nu wel doen, gewoon omdat je van dat hele rijtje de beste bent. Punt.', schrijft een volger. 'Kan er maar één zijn dit jaar. En wat gaan we haar missen komend seizoen', schrijft een ander. Iemand anders merkt op: 'Jammer dat er niet op Renze Klamer gestemd kan worden.' Renze zelf reageert gelijk: 'Daarvoor moet je bij Televizier zijn'. 

Bron: Libelle.nl | Beeld: Peter Smulders

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.