Slechte tijden voor Ferry Doedens (29). De GTST-acteur is op non-actief gesteld en zal dus voorlopig niet terug te hoeven keren bij de opnames van de soap. Dit vanwege zijn eerdere uitspraken rondom het coronavirus.

Ferry is zelf niet bang besmet te raken en neemt de regels dan ook niet zo nauw. 'Ik heb al acht weken lang met iedereen geknuffeld. Ik heb nog geen één keer dat met de elleboog gedaan. We worden allemaal gek gemaakt door de media', zei hij maandag in de YouTube-serie KEURantaine van Eddy Keur.

Non-actief

En met dit gedrag is producent EndemolShine op zijn zachtst gezegd niet blij. 'Van iedereen die bij ons werkt verlangen en verwachten wij dat zij zich aan de protocollen houden en dat iedereen zijn of haar eigen verantwoordelijkheid neemt ten behoeve van de veiligheid en gezondheid van alle collega’s', verklaarden zij aan Privé TV. 'Wij hebben dit weekend noodgedwongen moeten beslissen dat Ferry Doedens minimaal twee weken niet kan deelnemen aan de repetities en buitenopnames van GTST, omdat hij aangeeft de afgelopen weken fysiek contact te hebben gehad met verschillende mensen.' RTL bevestigt aan RTL Boulevard dat de acteur momenteel op non-actief is gesteld.

Ontslagen

Het is niet de eerste keer dat Ferry de soap moet verlaten. In 2015 werd hij ontslagen vanwege zijn drugsprobleem. Hoewel hij een jaar later weer in de huid van Lucas mocht kruipen, zorgen deze uitspraken dus weer voor een tijdelijk afscheid van de acteur. Doedens ziet de ernst in van de situatie en heeft beloofd zich vanaf nu wél aan de richtlijnen te houden.

Article continues after the ad

Bron: Boulevard | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.