Oey, daar had Femke Halsema vast niet op gerekend. Waar de nieuwbakken burgemeester van Amsterdam in eerdere interviews altijd aangaf nooit te zijn getrouwd, vertelt haar partner Robert Oey aan Story dat de twee wel degelijk in het huwelijksbootje zijn gestapt!

Toen Femke Halsema nog actief was als GroenLinks-lijsttrekker, was ze dolgraag met haar partner Robert Oey getrouwd. Niet eens zozeer vanuit romantische overwegingen, maar eerder omdat Femke vond dat ze de journalisten daar een groot plezier mee zou doen. ‘Ik had de krantenkoppen in die periode al helemaal voor me gezien: Oey waarschuwt minister voor de laatste keer of Oey is boos. Dat had ik erg lollig gevonden,’ vertelde Femke daarover eerder dit jaar aan Story, daarbij zichzelf overigens als minister beschrijvend terwijl ze dat nooit geweest is.

Article continues after the ad

Wél getrouwd

‘Robert heeft niet veel met het huwelijk,’ was haar verklaring. Maar naar nu blijkt, heeft Femke al die tijd gejokt en is ze allang getrouwd met haar man Robert! Dit bleek toen Story tijdens de beëdiging van Femke als burgemeester van Amsterdam in gesprek raakte met Robert zelf. Op de vraag waarom hij nooit met Femke was getrouwd, fronste hij zijn wenkbrauwen en zei: ‘Femke en ik zijn wél getrouwd. Dat hebben we gedaan nadat onze kinderen zijn geboren, vraag me niet wanneer precies. Maar we hebben nooit een groot huwelijksfeest gegeven, wellicht is het dáárom niet algemeen bekend dat we getrouwd zijn. Maar het lijkt me wel leuk om alsnog een groot huwelijksfeest te geven. Wie weet doen Femke en ik dat alsnog, dat sluit ik niet uit.’

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 29 ligt nu in de winkels.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP