Het is een feestelijke dag voor Humberto Tan. Zijn sinterklaasverhaal 'Het geheim van de gouden pepernoot' is vandaag gepresenteerd. 

Game of Thrones

Humberto Tan haalde de inspiratie voor zijn eigen sinterklaasverhaal uit onverwachte hoek. 'Het geheim van de gouden pepernoot' schreef hij met de HBO-hitserie Game of Thrones in zijn achterhoofd. "In eerste instantie haalde ik de inspiratie uit mezelf. Ik was vroeger gefascineerd dat Sinterklaas zo oud was. Ik dacht: hoe kan dat?", aldus Humberto bij de presentatie van het prentenboek. In het verhaal legt de goedheiligman elke week een gouden pepernoot op zijn tong zodat hij 'fris en fruitig' blijft.

Carice van Houten

"Ik heb Game of Thrones gezien waar Carice van Houten de rol speelt van rode priesteres", gaat Humberto verder. "Zij heeft een geheim, ze ziet er heel goed uit maar ondertussen speelt er iets anders bij haar. Dat gegeven heb ik ook vertaald naar het sinterklaasboek."

Article continues after the ad

Sinterklaasboekenserie

Het boek van Humberto maakt deel uit van de jaarlijkse sinterklaasboekenserie van Unilever. Ook oud-hockeyster Ellen Hoog en presentatrice Lauren Verster maakten dit jaar een verhaal. In de afgelopen jaren gingen onder meer Paul de Leeuw, Youp van 't Hek, Carice van Houten en Najib Amhali het drietal voor.

Beeld: Peter Smulders | ANP