Het is een feestelijke dag voor Humberto Tan. Zijn sinterklaasverhaal 'Het geheim van de gouden pepernoot' is vandaag gepresenteerd. 

Game of Thrones

Humberto Tan haalde de inspiratie voor zijn eigen sinterklaasverhaal uit onverwachte hoek. 'Het geheim van de gouden pepernoot' schreef hij met de HBO-hitserie Game of Thrones in zijn achterhoofd. "In eerste instantie haalde ik de inspiratie uit mezelf. Ik was vroeger gefascineerd dat Sinterklaas zo oud was. Ik dacht: hoe kan dat?", aldus Humberto bij de presentatie van het prentenboek. In het verhaal legt de goedheiligman elke week een gouden pepernoot op zijn tong zodat hij 'fris en fruitig' blijft.

Carice van Houten

"Ik heb Game of Thrones gezien waar Carice van Houten de rol speelt van rode priesteres", gaat Humberto verder. "Zij heeft een geheim, ze ziet er heel goed uit maar ondertussen speelt er iets anders bij haar. Dat gegeven heb ik ook vertaald naar het sinterklaasboek."

Sinterklaasboekenserie

Het boek van Humberto maakt deel uit van de jaarlijkse sinterklaasboekenserie van Unilever. Ook oud-hockeyster Ellen Hoog en presentatrice Lauren Verster maakten dit jaar een verhaal. In de afgelopen jaren gingen onder meer Paul de Leeuw, Youp van 't Hek, Carice van Houten en Najib Amhali het drietal voor.

Beeld: Peter Smulders | ANP

Elke week beantwoordt een Bekende Nederlander twintig vragen over zijn of haar leven. In deze aflevering wielerlegende Leontien van Moorsel (47). 

Van wie of wat heb je afkeer?
‘Pestkoppen! Ik heb in 2013 Het Leontienhuis opgericht. Daar worden jonge mensen met een eetstoornis ondersteund. Ik maak er geregeld mee wat een verschrikkelijke invloed pesten op iemands leven kan hebben.’

Zou je iets aan je lichaam willen veranderen?
‘Mijn grote, platte neus zou wel iets kleiner mogen. Die heb ik van mijn vader geërfd. Maar tegelijkertijd heeft die neus me ook veel gebracht met wielrennen, want ik kon er meer zuurstof door binnenkrijgen. Dus eigenlijk ben ik goed zo.’

Wat veranderde je leven?
‘Moeder worden. Ik was een egoïstische topsporter. Zette mezelf altijd bovenaan. Maar als je moeder wordt, zet je meteen je kind op nummer één. En zo hoort het ook.’

Lees het hele interview in Story. Editie 8 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders

Chantal Janzen en echtgenoot Marco Geeratz maakten er nooit een geheim van dat ze zoontje James (9) graag een broertje of zusje willen schenken, maar tegelijkertijd ook twijfelden over gezinsuitbreiding.

‘Het is best een onderwerp bij ons thuis. Marco en ik praten geregeld over een tweede kindje,’ bekende Chantal, die vorige week haar 39e verjaardag vierde, aan Story. ‘Gaan we ervoor of toch niet? Want op zich draait alles heel goed in ons gezin. Mijn leeftijd laat ik niet meetellen. Er zijn genoeg vrouwen van veertig die nog een keer zwanger raken. Ik laat het gewoon van mijn gevoel afhangen...’

Voorjaar

Toen zij en Marco eenmaal besloten voor een tweede kindje te gaan, was ze vrijwel meteen in verwachting. En dat was óók even schrikken: ‘Het kwam toch sneller dan we dachten.’ Wanneer ze precies zal bevallen maakte Chantal niet bekend – ‘Ergens in het voorjaar’ – maar samen met Marco én James bereidt ze zich voor op de geboorte. En dat betekent ook met z’n allen naar de verloskundige. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 8 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders