Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: Faye Dunaway, die bekendstaat als onuitstaanbare diva maar daar altijd mee wegkwam. Die tijd is echter voorbij!

Faye Dunaway (80) maakte 56 jaar geleden haar acteerdebuut in de tv-dramaserie Seaway en twee jaar later op het witte doek in de film Hurry Sundown. Razendsnel werd ze daarna wereldberoemd door de vrouwelijke hoofdrol in Bonnie and Clyde tegenover Warren Beatty. Vervolgens schitterde Faye in kassuccessen als Chinatown en Network, waarna nog zo’n zeventig rollen volgden. Een paar jaar geleden stal ze de show in The Case for Christ én in een Gucci-reclame, waarin ze een handtas aanprees. Als het aan Faye ligt, gaat ze niet met pensioen. Maar na een groot schandaal is het de vraag of producenten nog met de Hollywoodlegende willen werken! In de zomer van 2019 was Faye gevraagd voor de rol van Katherine Hepburn in de onewomanshow Tea at Five. Ze keek ernaar uit om in de huid te kruipen van deze boeiende – in 2003 overleden – actrice, ook omdat er een voorstellingenreeks zou worden gespeeld op Broadway in New York. Daar was haar acteercarrière immers ooit begonnen. Maar tijdens de voorbereidingsperiode in het Huntington Theatre in Boston waren er al problemen, meldde de New York Post. In het stuk staat te lezen dat Faye geregeld te laat kwam. En dat ze weigerde haar teksten te leren, waardoor die via een ‘oortje’ moesten worden ingefluisterd. Daarbij stond ze erop dat niemand witte kleding droeg tijdens repetities – dat leidde af. Het liefst wilde ze dat de crew zelfs niet bewóóg! Omdat ze een jongere versie van Katherine wilde spelen dan de regisseur voor ogen had, had Faye grijze haren uit haar pruik getrokken. En vlak voor een try-out zou ze haar kleedster hebben geslagen en collega’s van de kap en grime hebben bekogeld met spiegels, kammen en dozen met haarspelden, omdat ze niet wilde dat haar pruik werd gefatsoeneerd. Die avond was de druppel. De producent wilde niet meer met Faye samenwerken, omdat ze ‘een vijandige en gevaarlijke situatie’ had gecreëerd. In een verklaring aan The Hollywood Reporter stond dat de werkrelatie met Faye was beëindigd, en dat de onewomanshow niet op Broadway zou worden gespeeld. Plannen om het stuk later op West End in Londen op te voeren, sneuvelden nog niet. Maar dan zou dat in geen geval zijn met Faye, die haar hele carrière al bekendstaat als een onuitstaanbare diva.

Article continues after the ad

Beeld: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 26 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.