Victoria Beckham mag voortaan de letters OBE achter haar naam zetten. De modeontwerpster en voormalig Spice Girl werd woensdag op Buckingham Palace koninklijk onderscheiden door de Britse prins William. Victoria is toegetreden als officier in de ‘most excellent order of the British Empire’ (OBE).

 

Onderscheiding

Victoria werd onderscheiden vanwege haar bijdrage aan de mode-industrie. “Het was een genoegen om vandaag op Buckingham Palace te zijn”, zei Victoria tegen Britse media. “Ik ben trots om Brits te zijn en vereerd mijn OBE te ontvangen uit handen van de hertog van Cambridge.”

Volgens Victoria “kun je grote dingen bereiken” als je “groot droomt en hard werkt”. De ontwerpster kwam met haar man David, die in 2003 al koninklijk werd onderscheiden, en haar ouders. “Ik ben zo blij dit bijzondere moment te kunnen delen met mijn ouders en echtgenoot. Zonder hun liefde en steun had ik dit niet kunnen bereiken.”

Article continues after the ad

Geruchten dat Victoria koninklijk onderscheiden zou worden, doken in december al op. De voormalige Spice Girl zou haar familie met kerst hebben verklapt dat ze op de jaarlijkse erelijst van koningin Elizabeth stond.

 

Bron en beeld: ANP