Vlogger Famke Louise, voetballers Robin van Persie en Georginio Wijnaldum, schaatser Ireen Wüst, ruiter Anky van Grunsven en zanger Thomas Berge zijn dit jaar genomineerd voor de titel Dom Bontje. De prijs wordt jaarlijks door de Bont voor Dieren uitgereikt aan bekende Nederlanders die bont dragen.

Vlogger en zangeres Famke Louise draagt niet alleen bont, 'maar zingt er ook nog trots over', schrijft de Bont voor Dieren op de website.

Van Grunsven wordt regelmatig gezien met een kraag van wasbeerbont om haar nek, Van Persie en Wijnaldum dragen coyote.

Alle kandidaten zijn voorafgaand aan de nominatie geïnformeerd over de dieronvriendelijke herkomst van bont, meldt de organisatie. Als zij voortaan bontvrij door het leven zouden gaan, dan wordt de nominatie ingetrokken. Geen van de genoemde BN'ers gaf hier gehoor aan.

Article continues after the ad

Soufiane Touzani betuigde wel spijt

Straatvoetballer en vlogger Soufiane Touzani deed dat wel. Hij beloofde beterschap en zag zijn naam van de lijst verdwijnen. 'Mijn excuses gaan naar alle dieren die zoveel hebben geleden. Ik ben een grote dierenvriend en vind het daarom oprecht heel erg. Ik zal het niet meer doen.'

Tot en met 31 december kan er voor de prijs worden gestemd, begin januari wordt de winnaar bekendgemaakt. Vorig jaar kreeg presentator Wilfred Genee de titel toegewezen.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Peter Smulders