Famke Janssen filmrol

De Nederlandse actrices Famke Janssen en Sallie Harmsen hebben een rol te pakken in de buitenlandse misdaadthriller The Postcard Killings, meldt Amerikaans tijdschrift Variety.

The Postcard Killings

Europa wordt geteisterd door een reeks gruwelijke moorden in Amsterdam, Parijs, Berlijn en Rome. Jonge stelletjes worden op een bizarre manier om het leven gebracht en zo ook de dochter van politieman Jacob Kanon. De enige aanwijzing die hij heeft, is een ansichtkaart van de daders. Hij is vastberaden de seriemoordenaars te vinden.

Het verhaal is gebaseerd op het boek The Postcard Killers van James Patterson en Liza Marklund. In Nederland werd de misdaadroman uitgebracht onder de titel Partnerruil.

Rolverdeling

Jeffrey Dean Morgan, bekend van films als Watchmen en de serie The Walking Dead, speelt de politieman. Famke Janssen speelt zijn vrouw Valerie en tevens de moeder van het slachtoffer. Welke rol Sallie Harmsen gaat spelen, is nog niet bekend.

Article continues after the ad

Succesvol

Famke behoort, net als Carice van Houten en Michiel Huisman, tot een van de succesvolste Nederlandse acteurs in Amerika. Ze speelde onder andere in de filmreeks Taken, de X-Men-trilogie en de James Bond-film Golden Eye. Ook had ze een rol in de series How to Get Away with Murder en The Blacklist.

Sallie werd in 2008 bekend in Nederland door haar rol in de romantische comedy Het Echte Leven. Daarna kreeg ze ook een rol in de films Loft, De Heineken Ontvoering, Lucia de B., Sterke Verhalen en Kenau. In 2017 maakte ze haar opwachting op het Amerikaanse doek, met haar (kleine) rol in de film Blade Runner 2049.

Oscar

De film wordt geregisseerd door de Bosnische filmmaker Danis Tanović, die in 2002 een oscar won voor zijn oorlogsdrama No Man's Land.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Nu.nl | Beeld: Peter Smulders