Omdat André Hazes geen vader meer heeft, kan hij voor advies terecht bij een neef van moeder Rachel, Andy Han. Die zorgde er persoonlijk voor dat de zanger terugkeerde bij zijn grote liefde Monique Westenberg. Andy vertelt aan Story wat hij allemaal meemaakte met André.

Met André sprak Andy veel over de breuk met Monique en zijn tijdelijke geluk met Bridget. ‘Als je een zoon van die leeftijd hebt gehad, herken je veel dingen,’ zegt Andy. ‘Als je een vrouw en kind thuis hebt, probeer je iemand toch richting die kant te bewegen. Ik heb André niet gezegd wat hij moet doen, maar heb hem wel inzichten verschaft. Als je onder invloed bent, maak je verkeerde keuzes. Dat heeft iedereen. Als je op een gegeven moment dronken bent, is het lang leve de lol. Nooit meer naar huis. En als je dan niet lekker in je vel zit en je hebt thuis een vrouw die je tot rust probeert te laten komen, wordt dat vaak als gezeur gezien. Onder invloed is het gras bij de buren altijd groener.’

‘Drank en gekkigheid’

Intussen weet André wel beter en is hij weer dolgelukkig met Monique. Toen André in 2014 verliefd op haar werd, leverde het leeftijdsverschil van zestien jaar commotie op. In het bijzonder bij André’s moeder Rachel, die mede om die reden nooit een band opbouwde met haar schoondochter. Voor Andy was het geen probleem dat André een oudere vrouw in de familie introduceerde. ‘André was vroeger als dertienjarig mannetje al verliefd op mijn vrouw Dex,’ vertelt Andy met een glimlach. ‘Ja, hij wist al vroeg dat hij op oudere vrouwen viel. Als je op vakantie gaat, pas ik wel op je meisje, zei hij me. Ik val op oudere vrouwen, Andy! Voor mij was het dan ook geen verrassing dat hij met een oudere vrouw thuiskwam.’ Dat André nu een ander persoon is dan voor hij Monique voor Bridget inruilde, komt niet alleen door de goede gesprekken met Andy. 

Beeld: Peter Smulders

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 36 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.