Jet Bussemaker wilde na haar vertrek uit de politiek meer tijd doorbrengen met haar familie. Maar juist op dat moment voltrok zich een enorm drama. De oud-politica vertelt. 

Net nu Jet Bussemaker na haar vertrek uit de politiek als minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap tijd vrij hoopte te maken om aan haar gezin en ouders te besteden, heeft er zich een enorm familiedrama voltrokken. ‘Mijn moeder is drie maanden geleden overleden,’ vertelt Jet op de première van Dutch Doubles van Het Nationale Ballet, waar ze met haar puberdochter Sacha naartoe was gekomen. ‘Dat gebeurde kort na mijn vertrek uit de politiek. Mijn moeder is 85 jaar oud geworden, dat is een mooie leeftijd. Maar ik heb er wel veel verdriet van. Het blijft toch je moeder: een superlief mens aan wie ik een hoop te danken heb.’ Na het overlijden van haar moeder heeft Jet zich over haar 89-jarige vader Henk ontfermd. ‘Ik zorg nu voor hem,’ zegt ze. ‘Alles wat ik voor mijn vader kan doen, dat doe ik. Het gaat goed met hem, maar hij is natuurlijk al erg op leeftijd. Ouderdom komt met gebreken en dat is bij hem goed te merken. Mijn vader woont niet bij ons in huis, maar ik ben wel vaak bij hem.’

Ruzies

De band tussen Jet en haar vader is niet altijd zo hecht geweest als de laatste weken en maanden het geval is. Zo vocht Jet in haar jonge jaren vele ruzies met hem uit, omdat ze het niet eens was met het feit dat hij over zijn oorlogsverleden in Nederlands-Indië bleef zwijgen. De vader van Jet kwam in 1942 als dertienjarige jongen met zijn moeder en broers in een Jappenkamp terecht, kort nadat zijn vader, Jets opa, in de oorlog was gesneuveld. Maar waar de nieuwsgierige Jet vol vragen zat over die ingrijpende periode, stopte haar vader de antwoorden liever weg. ‘Ik had als puber veel conflicten met hem,’ vertelde Jet daar eerder over in Elegance. ‘Ik was opstandig, zocht de grenzen op. Bovendien was ik niet bijzonder trots op de koloniale rol van Nederland in Indië en de rol van mijn opa als hoofd van de onderzeedienst daar. Dat was mijn vader wel; vooral trots op zijn vader. Over zijn verleden in de Jappenkampen werd niet gesproken. Ik wilde dat wel, maar wist niet hoe. Er werd veel gezwegen.’

Lees het hele artikel in Story editie 14. Nu in de winkel.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Beeld: Peter Smulders

Na een stormachtig huwelijk met Amanda Beekman, de moeder van zijn vier kinderen, en een knipperlichtrelatie met danseres Noi Pakon, geeft Martijn Krabbé in de lente van 2019 zijn grote liefde Deborah Wietzes het jawoord. In gesprek met Story blikt Martijn vooruit op hun huwelijk.

Voor Martijn Krabbé voelt het nog altijd onwerkelijk dat Deborah Wietzes afgelopen zomer voor zijn charmes viel. De populaire RTL-presentator maakte in mei zijn relatiebreuk met danseres Noi Pakon – met wie hij een knipperlicht-relatie van drie jaar had – bekend, en werd vanaf dat moment steeds vaker in gezelschap van Deborah gesignaleerd. Uiteindelijk besloot Martijn in augustus zijn liefde voor Deborah van de daken te schreeuwen en plaatste hij op zijn Instagram-pagina een liefdevolle foto van hun samen. Dat Martijn nu samen is met Deborah, is voor een groot deel te danken aan zijn kinderen Bickel (18), Michelle (14), Jasmijn (12) en Achilles (10). 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 51 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Edwin Smulders

Angela Groothuizen heeft een bezoekje gebracht aan goede vriend Leco van Zadelhoff. Ze ziet er volgens hem ‘beter uit dan ooit’.

“Zo mooi heb ik je nog nooit gezien!”, zegt een enthousiaste Leco, die blij is met het eindresultaat.

Niet te herkennen

Angela is voorzien van een bos krullen en feestelijke make-up. De positieve reacties stromen binnen op de foto. ‘Jij maakt van elke vrouw een diva’ en ‘prachtige vrouw die jij nog mooier weet te maken!’, zeggen verschillende mensen. Ook zeggen sommigen: ‘Ik herken haar bijna niet’. Eén volger van Leco weet het prachtig te verwoorden: ‘Als je zo mooi bent vanbinnen, dan straal je dat ook uit’. Zo is het.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders | Libelle.nl