De familie Ragas heeft de tijd van hun leven achter de rug. Voor het programma Ragas reist rond vlogen Bastiaan, Tooske en hun vier kinderen de wereld over om te ervaren hoe Nederlanders in het buitenland leven. 'Het waren de beste maanden van ons leven', vertelt Tooske. Van die reis is een tv-programma gemaakt.

In de tv-show bezoekt het gezin andere Nederlandse of half Nederlandse gezinnen. Ze vlogen onder meer naar Zimbabwe, waar ze vijf dagen meeleefden met een oud-filiaalmanager van het Kruidvat die daar met een Zimbabwaan getrouwd is. 'Ze zorgt nu voor een olifant,' vertelt Tooske. 'Zij en de olifant zijn gek op elkaar, zó mooi om te zien. We hebben een nacht in een tent geslapen vlak naast die olifant. Een once in a lifetime ervaring.' Ook in Japan en bij een wiskundeleraar in Brunei deden de Ragasjes unieke ervaringen op.

Zimbabwe

Als Tooske moet kiezen, gaat ze toch voor Zimbabwe. 'Mensen zijn daar zo onwaarschijnlijk vriendelijk. En ze kunnen daar tegen een geintje, maken een geintje. We hebben heel veel gelachen daar en de natuur is schitterend.' Ook de ongerepte natuur van Mongolië vond Tooske prachtig. 'Het is daar nog bijna onaangetast. Er is geen McDonald’s en geen Zara, en zo mooi en zo schoon.' Wel heeft ze daar het minst lekker gegeten: 'We kregen melkthee met zout en uitgedroogde brokken geitenyoghurt. Zij eten daar die brokken met suiker als snoepjes.' Het lekkerste heeft Tooske op Bali gegeten: 'Heel vers, heel groen en heel knapperig, en allemaal smoothies en sapjes en dingetjes', vertelt ze enthousiast.

Community 

Naast lekker eten heeft Tooske op Bali ook iets ontdekt waar ze in Nederland wel meer van zou willen zien. Ze zegt het heel mooi te vinden hoe mensen op Bali met families op een klein stukje grond, als een community bij elkaar leven. 'In het westen zijn we veel individualistischer, al heel snel mind your own business. Ik hoef echt niet mijn hele familie meteen in mijn achtertuin, maar ik voel me soms al bezwaard om een vriendin te bellen of ze even op mijn dochter wil passen want die zal het ook wel druk hebben. We mogen wel iets meer sámen leven.'

Tooske vertelt dat zij en Bastiaan al jaren met het idee speelden om een lange reis te gaan maken. 'We willen vooral onze kinderen laten zien dat het een mooie en bijzondere wereld is. Als je ergens anders geboren was, had je hele andere dingen normaal gevonden. Het programma is een toevoeging aan het plan dat we al hadden gemaakt.' Tooske kan de reis geslaagd noemen. 'We hebben heel verschillende plekken van de wereld gezien en beleefd. Vaak was dat geweldig, leuk en interessant, soms ook confronterend en ingewikkeld. We zijn met Kathleen en haar man Steven naar de Township in de buurt van hun huis gegaan om daar een warme maaltijd te koken en uit te delen aan de kinderen daar. Een ervaring die diepe indruk maakte op onze eigen kinderen.'

Het programma bestaat uit zes afleveringen en is vanaf 5 september te zien op RTL4.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders 

Kim Kötter heeft op Instagram uitgehaald naar de mensen die het nodig vinden op steeds kritiek te leveren op haar uiterlijk. De 36-jarige voormalige Miss Universe-deelneemster noemt "dergelijke commentaren ongehoord".

Uitspraken

Kim somde een aantal uitspraken op die zij vaak te horen krijgt. "Je bent op tv veel dikker, je lijkt jonger in het echt, je bent veel kleiner in het echt, eet je wel goed?, je sport zeker iedere dag?, ik begrijp niet dat jij ooit miss bent geweest, ik vind je helemaal niet zo mooi, ga eens rechtop zitten want daar word je veel knapper van, en je bent eigenlijk heel aardig."

Te dun

"Dat zeg je toch ook niet tegen je buurvrouw?", aldus de vrouw van zanger Jaap Reesema. Ze zegt dat ze niet naar complimenten aan het vissen is, maar dat ze duidelijk wil maken dat ze ook maar een mens is. In een andere post reageert ze op mensen die haar te dun vinden. "Ik ben zo geboren. Ik heb me er lang genoeg voor geschaamd. Verstop altijd mijn benen. Ik werd vaak botje genoemd en was onzeker als de pest. Ik eet als een paard en sport voor geen meter. Het is wat het is."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders | (ANP)

De decembermaand is voor ons vaak een maand vol feestelijkheden en heel veel lekker eten. Kerstkransjes in de boom, een rijkelijk gevulde kalkoen op tafel en een heerlijk glaasje bubbels on the side. Een tijd van samenzijn met het gezin, blijdschap, cadeautjes en volle buiken. Helaas is dat niet overal ter wereld het geval. 

Wereld Dorpen voor Kinderen zet zich via www.kerstvoorkinderen.nl in december extra in voor de kinderen die vanuit arme en wanhopige situaties bij hen komen. En ook jij kan helpen. 

Internationale gerechten

Als je geld doneert krijg je een receptenboekje opgestuurd. Zoete Mexicaanse empanadas, een Guatemalteeks stoofpotje, Zuid-Koreaanse bibimbap of Braziliaanse Creme de papaya? Steun Wereld Dorpen voor Kinderen en ontvang een receptenboekje met 9 signature gerechten van onder andere Leuke Recepten, Keukenliefde en Simone’s Kitchen uit de zes landen waar Wereld Dorpen voor Kinderen actief is.

Hoe werkt het?

Via deze link kan je geld doneren. Naast dat jij een leuke kerst hebt en de lekkere recepten op tafel kunt zetten met kerst, zorgt het er ook voor dat de meer dan 20.000 kinderen in arme en wanhopige situaties waar Wereld Dorpen voor kinderen actief is (zoals kids uit Brazilië, de Filipijnen, Guatemala, Mexico, Honduras en Zuid-Korea) voor het eerst ook een lekker feestmaal eten en fijne feestdagen hebben. Voor slechts €12,- bezorg je een kind al een onvergetelijke kerst! Want kerst hoort toch een feestelijk moment voor iedereen te zijn?

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.