De komst van de schokkende documentaire ‘Leaving Neverland’ over het vermeende seksuele misbruik van poplegende Michael Jackson deed behoorlijk wat stof opwaaien. Het gevolg was een grote discussie rondom de overleden zanger. De familie van Jackson reageert nu op de beschuldigingen door middel van een nieuwe documentaire: ‘Neverland Firsthand: Investigating the Michael Jackson Documentary’.

In de nieuwe documentaire reageren onder andere Michael Jacksons neefje Taj Jackson en zijn nichtje Brandi Jackson op de omstreden HBO-documentaire.

Leugens

Brandi zegt tien jaar een relatie te hebben gehad met Wade Robson, één van de slachtoffers van de zanger die ook aan het woord komt in de documentaire Leaving Neverland. Zo zou hij altijd al een ‘oppertunist’ zijn geweest en zou hij nu leugens verspreiden over haar oom. ‘Wade zegt dat hij een relatie had met mijn oom, dat ze verliefd waren,’ zegt Brandi in de documentaire. ‘Hij zegt dat mijn oom hem van vrouwen afhield, maar dat is niet waar. Mijn oom heeft ons juist bij elkaar gebracht. Ik vind het fascinerend dat hij denkt dat hij zo tien jaar van zijn leven kan uitwissen.’

Brandi heeft een hele duidelijke boodschap voor Wade: ‘Ik zou hem zeggen dat hij moet stoppen met liegen. Ik ben niet geïnteresseerd in waarom hij het doet. Hij moet er gewoon mee stoppen. Deze leugens moeten ophouden en het is niet oké. Mijn oom zorgde voor deze man en was erg goed voor hem en zijn familie en dat weet hij.’

Article continues after the ad

Een ander geluid

Neverland Firsthand: Investigating the Michael Jackson Documentary belicht de zaak dus van een totaal andere kant. De documentaire is gemaakt door producent Liam McEwan en regisseur Eli Pedraza en is al te zien op YouTube. Daar is de film al bijna 300.000 keer bekeken. In een toelichting laten de makers weten dat de documentaire niet bedoeld is om slachtoffers van seksueel misbruik neer te halen. ‘Seksueel misbruik moet nooit licht opgevat worden,’ aldus McEwan en Pedraza. 

De documentaire is hier te bekijken.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP