Het onvermijdelijke is gebeurd: André Hazes (24) is zwaar oververmoeid. Niet alleen zijn vriendin Monique zag dat aankomen, ook Jos van Zoelen, de beste vriend van André’s vader, maakte zich zorgen. 

Al maanden maakte Monique Westenberg (40) zich zorgen om de gezondheid van haar vriend André Hazes. Van dichtbij zag ze hoe de 24-jarige zanger geestelijk en lichamelijk achteruitging. ‘Maandenlang was je afwezig,’ schreef ze op haar Instagrampagina. ‘Een onmenselijk volgepropte agenda met nauwelijks een dag vrij. Met een lach op je gezicht en een grap uit je mond liet je de mensen geloven dat het wel goed met je ging. Ik signaleerde anders, maar dat wilden zowel jij als de mensen om je heen niet horen. Niet zien!’

Spanningen

Er kwamen spanningen in hun relatie, en ze gingen zelfs – tijdelijk – uit elkaar. ‘Met een gebroken hart bleef ik achter als een roepende in de woestijn. Je kwam terug, met hoofd en hart, maar ruimte voor jezelf, laat staan voor je gezin, was er niet. Je werd zo geleefd en jij wilde er alles aan doen om te laten zien dat je het allemaal kon.’ André kon zelf niet het besluit nemen om een rust-periode in te lassen; dat deed zijn huisarts voor hem. Vanwege wat hij zelf noemt ‘ongelooflijke hoofdpijnen’ ging André naar de dokter. Die besloot voor hem dat hij minimaal een maand rust moet nemen. André zegde vervolgens 22 optredens af. 

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 28 ligt nu in de winkels.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP