Al jaren hangen er mistflarden over het huwelijk van Alexander en Froukje Pechtold. De D66-leider leeft gescheiden van zijn vrouw, met wie hij een tienerdochter en -zoon heeft. Maar hij droeg wél geregeld zijn trouwring – vooral op momenten dat hem er mogelijk veel aan gelegen was om betrouwbaar en stabiel over te komen; de gelikte politicus staat bekend als een meester in het bespelen van de publieke opinie.

Pechtolds pretflat

Alexander nam zijn intrek in een seniorenappartement in een flatgebouw op amper honderd meter afstand van de echtelijke villa in Wageningen, de gemeente waarvan hij ooit burgemeester was. De temperatuur in Pechtolds pretflat bereikte het afgelopen koude weekend vermoedelijk tropische waarden: Story betrapte hem vrijdag rond zes uur ’s avonds op de parkeerplaats van het wooncomplex met de vrouw die volgens betrouwbare bronnen al enige tijd zijn minnares is. De knappe dame, een dertiger, zou een alleenstaande moeder van een tweeling zijn. Al menig weekend bracht ze – zonder maar soms ook met haar kinderen – bij Alexander door. Deze avond vertrok het hand in hand lopende koppel richting Arnhem, waar ze een romantisch diner beleefden na een overvolle werkweek.

100 meter afstand van echtelijke vila

Dat de parmantig kijkende D66-voorman zijn mysterieuze minnares ontvangt op ruim honderd stappen van de villa waar zijn ex en hun kinderen wonen, is pikant. Of hij zijn geliefde al aan hen heeft voorgesteld, is onbekend. Over zijn privéleven houdt de doorgaans praatgrage politicus zijn kaken stijf op elkaar. In Margriet vertelde hij in een zeldzaam openhartige bui over de impact van zijn vertrek thuis. ‘Ik ben terughoudend met details over de kinderen, want mijn beroep heeft al genoeg impact op hun leven,’ zei hij. ‘Mijn vrouw en ik wonen om de beurt in ons huis. We hebben dat in deze fase denk ik op een goede manier georganiseerd, met name voor onze twee kinderen. Zij hebben een vaste plek. Geen enkel probleem. Op maandagavond ben ik meestal op tijd thuis en bak ik pannenkoeken met mijn kinderen. Natuurlijk zou ik best iets vaker lekker met z’n allen bij elkaar willen zijn. Maar ik ben ook niet iemand die doordeweeks ’s avonds op de bank zou willen zitten.’ Met zijn nieuwe liefde maakt Alexander daar waarschijnlijk wél tijd voor vrij. Wellicht is er tijdens haar bezoekjes wat tijd over om samen te luisteren naar oude elpees van de Zangeres Zonder Naam, van wie de politicus nog altijd hartstochtelijk fan is. 

Alexanders woordvoerder liet Story eerder weten nooit in te gaan op vragen over het privéleven van de D66-leider; diens officiële bevestiging van een eventuele nieuwe relatie houdt Nederland dus nog even te goed. 


Jodie Foster laat zelden iets los over haar privéleven. De gelauwerde Amerikaanse actrice staat sinds haar derde voor de camera en probeert op die manier ‘te overleven’. Dat resulteert niet alleen in wilde speculaties over haar liefdesleven, maar ook over de vader van haar kinderen...

De afschuwelijke ervaring zou Jodie destijds hebben doen besluiten zo weinig mogelijk van haar privéleven prijs te geven. Was haar liefdesleven lange tijd een raadsel, over de vader van haar zonen houdt Jodie tot op de dag van vandaag haar lippen stijf op elkaar. Gezegd wordt dat haar goede vriend acteur Mel Gibson de vader van Charles en Kit is, maar ook de homoseksuele en inmiddels overleden castingdirector Randy Stone wordt genoemd. Zelfs Charles en Kit weten het niet! Jodie zou haar zoons, nu 20 en 17 jaar, het grote geheim willen vertellen wanneer ze 21 zijn. Intussen trekt ze zich van alle speculaties niets aan. Ze geniet van haar gezinsleven, de successen die ze als actrice én regisseuse boekt, en het feit dat ze het nu rustiger aan kan doen. ‘Ik kan doen waar ik zin in heb. Dus als ik een rolletje wil spelen in een filmpje van iemand die voor het eerst in zijn eigen appartement iets opneemt met zijn telefoon, kan ik dat doen.’ En met onvergetelijke glansrollen in films als The Accused, The Silence of the Lambs, Panic Room en Flightplan op haar naam heeft Jodie daar helemaal gelijk in.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 50 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP