Op de valreep van 2018 zorgde de Hazes-familie voor het showbizznieuws van het jaar! Na jaren gebrouilleerd te zijn geweest, verzoende André zich tijdens de feestdagen met moeder Rachel. Een heus kerstwonder, gezien het feit dat de populaire zanger onlangs liet weten dat het nog wel twintig jaar kon duren voordat hij weer contact met zijn moeder zou opnemen. Wat is de reden van hun plotselinge flits-hereniging? En waarom schitterde zus Roxeanne door afwezigheid?

More content below the advertising

Niets wees erop dat het op korte termijn weer goed zou komen tussen André en zijn moeder en zus. ‘Ik denk dat de volgende twintig jaar zonder ze is,’ zei André onlangs in een talkshow. ‘Ik kies voor mijn eigen gezin en de familie die ik nu heb.’ Maar er geschiedde een heus kerstwonder: tijdens de feestdagen sloten moeder en zoon elkaar weer in de armen én zag Rachel voor de eerste keer haar kleinkind. Paragnost Peter van der Hurk, die eerder voorspelde dat deze verzoening zou plaatsvinden, vertelt nu aan Story: ‘Rachel heeft er echt moeite voor gedaan. Zij heeft enorm onder het gemis van haar zoon geleden. André stelde zich aanvankelijk heel standvastig op: hij wilde géén contact! Hij zei daar geen behoefte aan te hebben.'

Gemis

'Maar diep in zijn hart wist hij dat dit niet waar was. Hij heeft zijn moeder enorm gemist de afgelopen jaren. Dat gevoel drukte hij weg met een grote mond. Hij hield zich stoer en sterk, maar vanbinnen huilde zijn hart. Om op de uitnodiging in te gaan om kerstavond samen door te brengen, moest hij wel even een drempel over. Zijn trots hield hem tegen. Geheel onverwacht en spontaan is hij uiteindelijk toch gegaan. Monique heeft hem daarbij het laatste duwtje in de rug gegeven. Dankzij haar is er weer contact tussen moeder en zoon. Rachel was dolgelukkig!’ En zo werd het toch nog een vredige kerst voor het Hazes-gezin. Toch ontbrak er nog één persoon: zus Roxeanne! 

Te vroeg

'Zij werd totaal overrompeld door de op handen zijnde familiehereniging,' vertelt Peter van der Hurk. 'Roxeanne besloot weg te blijven. Voor haar kwam de verzoening te vroeg. Bij haar zit nog te veel oud zeer.'

Het hele artikel lees je in Story 1-2018. De editie ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders

John de Mol heeft Maarten van Rossem eens gepolst voor een nieuw programma. De historicus en presentator heeft echter vriendelijk bedankt.

'Hij had een programma in gedachten waarbij iemand aan het slot alles totaal diende af te kraken. Dat leek hem wat voor mij', aldus Van Rossem. 'Ik heb gezegd dat ik aan dat imago van afkraker geen verdere versterking wil geven en dat ik tevreden ben met twee goed bekeken programma's. Daar had hij alle begrip voor. Een vriendelijk gesprek.'

More content below the advertising

Talpa-avontuur

Voor een eventueel Talpa-avontuur staat Van Rossem overigens wel open. 'Ik zou me zo een aantal formules kunnen voorstellen waartegen ik direct ja zou zeggen. Misschien niet meteen SBS-materiaal, maar als hij me de ruimte geeft een serie te maken over kleine musea in Nederland, ben ik gaarne bereid. Ook een programma over astronomie, wat er in Nederland vreemd genoeg niet is, zou ik meteen doen. Zeker tegen zijn tarieven.'

Van Rossem is momenteel een van de kijkcijferkanonnen van NPO 2. Met De Slimste Mens werd de grens van 2 miljoen kijkers geslecht en zijn programma Hier zijn de Van Rossems scoort nu wekelijks meer dan een miljoen kijkers.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.   

Beeld: ANP

Na het overlijden van zijn geliefde Linda en een desastreus huwelijk met Heather Mills heeft Paul McCartney nieuw geluk gevonden bij Nancy Shevell. Maar de voormalige Beatle zal altijd een groot verdriet met zich blijven meedragen.

In 1967 maakt Paul kennis met Linda Eastman wanneer ze in Londen is om popsterren te fotograferen. Ze zien elkaar in een club en de aantrekkingskracht is niet te weerstaan. Paul zegt later: ‘Ik móést met haar in contact komen.’ En Linda: ‘Ik was schaamteloos, want ik was daar met iemand anders. Maar ik moest Paul versieren.’ Twee jaar na hun huwelijk vormen ze de band Wings. Linda leert keyboard spelen, maar fans en critici vinden haar maar niks. Volgens hen speelt ze niet echt en zingt ze vals. Paul en Linda trekken zich niets van alle commentaren aan. Paul zegt later: ‘We deden het voor de lol. We hoefden aan niemand verantwoording af te leggen.’ Toch heeft Wings veel succes, en Paul en Linda krijgen in 1974 zelfs een Oscar-nominatie voor hun samen geschreven James Bond-titelsong Live and Let Die.

More content below the advertising

Borstkanker

Met Linda’s door Paul geadopteerde dochter Heather uit haar eerdere huwelijk en hun gezamenlijke kinderen Mary, Stella en James leiden ze een heerlijk gezinsleven. Ze ontpoppen zich tot voorbeeldvegetariërs en voorvechters van dierenrechten, en Linda zet een eigen maaltijdlijn op die enorm succesvol is. Maar eind 1995 slaat het noodlot toe: Linda blijkt borstkanker te hebben. Haar gezondheid verslechtert snel wanneer de kanker ook haar lever verwoest. Op 17 april 1998 overlijdt ze in het bijzijn van haar man en kinderen op hun ranch in Tucson, Arizona. Iedereen is ontroostbaar en Paul moet zelfs professionele hulp zoeken om zijn verdriet te kunnen verwerken. 

Dit artikel komt uit Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief. 
 

Beeld: Getty images