Sinds zijn deelname aan Boer zoekt Vrouw heeft boer Geert (71) al verscheidene vrouwen zien komen en gaan in zijn leven. Janneke Huizingh, zijn meest recente (ex-)vriendin, is zodanig teleurgesteld in hem, dat ze per se in Story haar relaas wil doen.

De meest opzien-barende deelnemer aan Boer zoekt Vrouw is ongetwijfeld de Groningse boer Geert Krops. Tijdens de uitzendingen van seizoen 2014/ 2015 wond Geert geen doekjes om zijn verlangen naar een vrouw. Op de veelbesproken tv-beelden was veelvuldig te zien hoe lichamelijk Geert was naar de vrouwelijke kandidaten toe; sommige geschokte kijkers schaarden het op sociale media zelfs onder handtastelijkheid. Het leverde hem de weinig vleiende bijnaam ‘Geile Geert’ op. Uiteindelijk besloot de boer met Hetty verder te gaan en leek hij, na het overlijden van zijn vrouw Manny, het geluk in de liefde te hebben hervonden. Niets bleek minder waar, want na een jaar gingen de twee uit elkaar.

Article continues after the ad

Meerdere teleurstellingen

Kort daarop werd hij verliefd op Geertje, maar ook die relatie bleek geen lang leven beschoren omdat zij naar Curaçao emigreerde. Afgelopen zomer vertelde hij aan Story opnieuw verliefd te zijn. ‘Laetitia en ik vinden elkaar erg leuk. Maar ik houd voor ogen dat we nog aan het begin staan.’ De voorzichtigheid van Geert bleek niet ongegrond, want ook met Laetitia liep het uit op een teleurstelling.

Janneke: 'Ik voel me gebruikt door Geert'

Geert stortte zich desondanks al snel wéér in een nieuwe relatie, ditmaal met de Groningse Janneke Huizingh (60). ‘Ik heb Geert via datingsite Badoo leren kennen,’ vertelt Janneke aan Story. ‘We zijn een maand samen geweest.’ Niet voor niets zo kort, zegt ze. ‘Ik voel me gebruikt en misbruikt door Geert.’ Dat rotgevoel achteraf had Janneke zich in eerste instantie niet voor kunnen stellen - ze genóót volop van haar liefde voor Geert. Ook omdat de voormalige Boer zoekt Vrouw-deelnemer zich begripvol opstelde toen Janneke vertelde over haar gehandicapte zoon Dämion (26). ‘Ik heb Geert gezegd dat ik de zorg draag voor Dämion, die een verstandelijke beperking heeft en dat hij daar, als het wat zou worden tussen ons, rekening mee zou moeten houden. Voor Geert was dat geen probleem, zei hij.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 49 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Beeld: KRO-NCRV

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.