Drie tot vier maanden zal Samantha ‘Barbie’ de Jong in Schotland in therapie gaan om van haar drugsverslaving af te komen. Op het strenge Castle Craig volgt ze het 12-stappenplan om haar leven weer op orde te krijgen. Thomas Berge weet als geen ander wat haar te wachten staat, en hij adviseert Barbie hoe ze dit moet aanpakken... 

Volgende week vertrekt tv-fenomeen Samantha ‘Barbie’ de Jong (29) naar Schotland, waar ze minimaal twaalf weken lang haar intrek neemt in de afkickkliniek Castle Craig. Het was haar vriend Jeffrey van der Meer die Samantha wees op deze mogelijkheid. Begin dit jaar opperde ook haar ex-echt-genoot Michael van der Plas of een opname in een Zuid-Afrikaanse kliniek geen optie was, maar daar wilde ze niets van horen. Inmiddels wil ze er wél alles aan doen om beter te worden. De invloed van Jeffrey lijkt groot. Samantha’s ouders en Jeffrey doen er momenteel alles aan om bepaalde ‘oude’ vrienden bij haar weg te houden. Vrienden die volgens hen niet goed voor haar zijn. Jeffrey hoopt dat Samantha, als ze over een paar maan-den beter is, bij hem in Rijswijk komt wonen. Voor nu hoopt hij dat Samantha zich voor langere tijd laat opnemen in een buitenlandse kliniek, waar ze is afgesloten voor de buitenwereld. 

Article continues after the ad

‘Ander leven’

Thomas Berge (28) die in maart 2010 met de hulp van Keith Bakker van zijn drank- en drugverslaving afkwam, vindt het goed dat Samantha deze stap heeft gezet. ‘Ze moet beseffen dat verslaving een ziekte is en dat ze daar goed voor kan worden behandeld. Maar het moet haar eigen beslissing zijn. Niet omdat anderen dat graag willen. Ze moet er zelf voor honderd procent achter staan. Dan is de kans op herstel het grootst.

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 32 ligt nu in de winkels.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders