Is er een leven na Goede Tijden, Slechte Tijden? We beantwoorden die vraag aan de hand van 9 acteurs die vroeger een rol speelden in de soap. Hoe is het nu met hen? En wat hebben ze na GTST allemaal nog gedaan?

1. Ruud Feltkamp - Noud Alberts

Ruud Feltkamp speelde 12 jaar dé hunk van Meerdijk: Noud Alberts! In 2018 besloot de acteur echter te stoppen met Goede Tijden, Slechte Tijden. Niet omdat hij het bijvoorbeeld wilde gaan maken in Amerika. Ruud had een heel andere reden om de soap vaarwel te zeggen: hij wilde zich, samen met zijn broer Pim, fulltime richten op hun bedrijf Cryptohopper, dat cryptofanaten helpt traden.  

2. Cynthia Abma - Bianca Bouwhuis-Brandt

Cynthia Abma verliet GTST in 2013. Ze werd namelijk de presentatrice van ShowVandaag op SBS6. Haar personage Bianca Bouwhuis-Brandt keerde later dat jaar overigens wel terug, maar werd toen gespeeld door Elvira Out. Cynthia heeft inmiddels al heel wat rollen aan haar cv mogen toevoegen, bijvoorbeeld in Moordvrouw, Flikken Rotterdam en Hollands Hoop. Op dit moment heeft de actrice het echter ook druk met het verbouwen van een boerderij in Frankrijk!  

3. Fajah Lourens - Yasmin Sanders-Fuentes

Fajah Lourens speelde van 2002 tot 2005 de rol van Yasmin Sanders-Fuentes in Goede Tijden, Slechte Tijden. Ondanks dat ze niet bepaald veel verdiende, was dat niet de reden dat ze Meerdijk verliet. Ze dacht namelijk dat ze GTST niet meer nodig had. Helaas bleven de rollen die ze dacht te gaan scoren uit… Zoals de meesten wel zullen weten, houdt Fajah zich op dit moment bezig met haar werk als fitgirl én houdt ze er een paar... uhm, opmerkelijke coronatheorieën op na.

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

😇

Een bericht gedeeld door Fajah Lourens (@fayaofficial) op

4. Chris Comvalius - Dorothea Grantsaan

Chris Comvalius, die in Goede Tijden Dorothea Grantsaan speelt, werd in 2008 door RTL bedankt voor haar inzet. De actrice vond dat heel jammer; ze had graag nog een poosje langer in Meerdijk verbleven. Volgens Chris (via NU.nl) wilde RTL echter verjongen. Gelukkig zoekt Chris af en toe toch nog de spotlight op! Je kon haar bijvoorbeeld zien in Vrijland, Achtste Groepers Huilen Niet en Vechtershart.  

5. Jan Kooijman - Danny de Jong

Jan Kooijman werkte jarenlang als professioneel danser bij het Scapino Ballet. Naast het dansen nam hij echter ook acteerklussen aan, zoals in GTST! Hij was drie jaar lang te zien als Danny de Jong. Na zijn soapcarrière ging Jan onder meer aan de slag als jurylid in So You Think You Can Dance en Dance Dance Dance. Niet alles wat Jan doet, heeft echter te maken met dans. Zo keert hij binnenkort(?) terug met het nu al veelbesproken programma Ghosted.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Weekend-gaze 📸 @soykroon

Een bericht gedeeld door Jan Kooijman (@jankooijmagram) op

6. Rixt Leddy - Dian Alberts

Rixt Leddy was 3 jaar lang te zien als Dian Alberts, de dochter van Jef Alberts. Ondanks dat die rol haar doorbraak bij het grote publiek betekende, stond Rixt al jaren op het toneel. Toen ze in 2015 de soap verliet, zagen we haar kort daarop nog voorbij komen in Zwartboek - een van onze favoriete Nederlandse oorlogsfilms. Ook kreeg ze een gastrol in Gooische Vrouwen. Inmiddels is het behoorlijk rustig rondom Rixt, die enkel nog af en toe een kleine rol aanneemt.  

7. Elle van Rijn - Valerie Fischer

Elle van Rijn was maar liefst 11 jaar inwoonster van Meerdijk. Ze vertolkte de rol van Valerie Fischer, de zus van Barbara Fischer. Na haar vertrek uit de soap heeft Elle nog talloze rollen gespeeld, onder meer in Het Huis Anubis en Dokter Tinus. Elle is echter niet alleen actief voor de camera: ze werkt ook als scenarioschrijfster voor tv-series en films. Dat het schrijven goed bevalt, blijkt ook wel uit het feit dat Elle inmiddels zelfs een aantal romans heeft gepubliceerd.  

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

PERSBERICHT Elle van Rijn schrijft historische roman over verzetsheldin Henriette Pimentel en de Joodse crèche Amsterdam, 14 oktober 2019 Schrijfster Elle van Rijn zal najaar 2020 verschijnen met haar nieuwe roman waaraan zij momenteel in samenwerking met filmmaker Pollo de Pimentel schrijft. Haar boek vertelt het verhaal van Henriette Pimentel, die tijdens de Tweede Wereldoorlog ruim zeshonderd kinderen heeft gered van de deportatiekampen. Elle van Rijn en Pollo de Pimentel zijn al geruime tijd bezig met de research voor de roman. Op basis daarvan zal Pollo ook een vierdelige dramaserie gaan maken. De roman staat gepland voor het najaar van 2020 bij Hollands Diep, onderdeel van Overamstel uitgevers.

Een bericht gedeeld door Elle van Rijn (@ellevanrijn) op

8. Liza Sips - Vicky Pouw

Voordat Liza Sips te zien was in GTST werkte ze vooral als model in gedrukte reclame en in diverse reclamespots. Sinds 2007 kent heel Nederland haar echter voornamelijk als Vicky Pouw. De actrice speelde in de jaren na haar vertrek uit de soap vooral gastrollen in series, waaronder Gooische Vrouwen, Keyzer & De Boer Advocaten en Flikken Maastricht. Daarnaast doet Liza veel stemmenwerk én klom ook zij in de pen. In 2015 kwam haar jeugdboek Soapsop uit.  

9. Carolien Spoor - Florien Fischer

Ten slotte nog een lid van de familie-Fischer: Florien Fischer, gespeeld door Carolien Spoor. Net als de hierboven genoemde Liza Sips is ook Carolien inmiddels moeder geworden. Fun fact: de papa van haar twee zoons is voormalig ZOOP-acteur Jon Karthaus! Carolien lijkt enorm van het moederschap te genieten. Helaas voor ons betekent dat echter wel dat ze haar acteercarrière op een laag pitje heeft gezet. Wel zag je haar na haar vertrek uit GTST nog voorbijkomen in titels als Happy End, Loft, Flikken Maastricht en Van God Los.  

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vanochtend om 8.30 AM een gigantische waterdraak opgeblazen (tip: begin niet toch eigenwijs zelf met blazen om na 10 minuten sterretjes te zien en je alsnog in de rommelkast moet zoeken naar die opblaaspomp) met sproeisysteem, waar Otis 10 minuten later wel op uitgekeken was. Toen deze tent opgebouwd die alleen werd gebruikt om met moeders te stoeien, om 9 am aan een raketijsje, een kwartier later van z'n fietsje gevallen om vervolgens met z'n speen binnen op de bank te willen zitten... Heerlijk dat zomerse weer, maar als je denkt dat ik 'ff lekker kon zonnen' of ongestoord een tijdschriffie heb gelezen vandaag, dan heb je het mis... #summer #inthecity #metkids #opeendak #meteenspanningsboogvan10minuten #helemaalsuup

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienspoor) op

De oplettende lezer heeft natuurlijk al lang gezien dat dit het vierde deel in deze serie is. We schreven namelijk al 3 keer eerder over een aantal ex-soapies. In deel 1 lees je bijvoorbeeld alles over Robert Alberts en Martine Hafkamp. In deel 2 vertellen we je graag meer over Simon Dekker en Helen Helmink. En in deel 3 staan onder andere Charlie Fischer en Isabella Kortenaer centraal.

Bron: Veronica Superguide

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.