Evgeniy Levchenko snapte bij zijn aankomst in Nederland, toen hij 18 jaar oud was, niets van de taal. "Het klonk als het geluid van blaffende honden."

Klein landje

"De reis naar Schiphol was mijn eerste keer in het buitenland. In de auto naar Arnhem zette ik mijn nagels in de stoel, ik wachtte op de grote gaten in het asfalt. Ik kon niet begrijpen hoe ze in zo'n klein landje alles zo goed voor elkaar konden hebben", aldus de 40-jarige oud-voetballer in gesprek met de Volkskrant.

Cultuur

De cultuur en de taal begrijpt Levchenko niet zo goed als zijn vriendin Victoria Koblenko. Zij kwam als 12-jarige naar Nederland, volgens de oud-voetballer een essentieel verschil om Nederland echt te kunnen begrijpen. "Victoria heeft hier op de middelbare school gezeten, ze begrijpt de cultuur en de mentaliteit beter. De taal spreekt ze veel beter dan ik. In Rusland is het: de man verdient het geld, de vrouw geeft het uit. In Nederland vinden ze: je koopt je vrouw niet. Ze betalen samen en nemen samen de beslissingen. Ik zeg niet dat het moet zoals in Rusland."


Beeld: Edwin Smulders | Nu.nl

Jodie Foster laat zelden iets los over haar privéleven. De gelauwerde Amerikaanse actrice staat sinds haar derde voor de camera en probeert op die manier ‘te overleven’. Dat resulteert niet alleen in wilde speculaties over haar liefdesleven, maar ook over de vader van haar kinderen...

De afschuwelijke ervaring zou Jodie destijds hebben doen besluiten zo weinig mogelijk van haar privéleven prijs te geven. Was haar liefdesleven lange tijd een raadsel, over de vader van haar zonen houdt Jodie tot op de dag van vandaag haar lippen stijf op elkaar. Gezegd wordt dat haar goede vriend acteur Mel Gibson de vader van Charles en Kit is, maar ook de homoseksuele en inmiddels overleden castingdirector Randy Stone wordt genoemd. Zelfs Charles en Kit weten het niet! Jodie zou haar zoons, nu 20 en 17 jaar, het grote geheim willen vertellen wanneer ze 21 zijn. Intussen trekt ze zich van alle speculaties niets aan. Ze geniet van haar gezinsleven, de successen die ze als actrice én regisseuse boekt, en het feit dat ze het nu rustiger aan kan doen. ‘Ik kan doen waar ik zin in heb. Dus als ik een rolletje wil spelen in een filmpje van iemand die voor het eerst in zijn eigen appartement iets opneemt met zijn telefoon, kan ik dat doen.’ En met onvergetelijke glansrollen in films als The Accused, The Silence of the Lambs, Panic Room en Flightplan op haar naam heeft Jodie daar helemaal gelijk in.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 50 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP