Evert Santegoeds, presentator van Shownieuws en hoofdredacteur van Privé, heeft corona gehad. Hij had er behoorlijk last van.

Dat vertelde de 59-jarige SBS-coryfee maandag in Shownieuws.

Article continues after the ad

Twee weken thuis

Santegoeds was drie weken niet op televisie te zien. 'Nou, ik had het te pakken hoor, corona. In lichte mate, hoofdpijn, hoesten, geen geur. Ik ben wel twee weken thuisgebleven omdat ik jullie allemaal niet wilde aansteken', aldus Evert.

De oude

Het gaat nu weer beter met hem. 'Ik ben weer helemaal de oude, de geur is nog een beetje weg, maar voor nieuws hoop ik niet.'

Matthijs en Gordon

Santegoeds is niet de enige BN'er die onlangs geveld was door het virus. Ook onder meer Gordon en Matthijs van Nieuwkerk hebben in quarantaine gezeten. Laatstgenoemde baalde ontzettend dat hij ziek was.

Elke dag testen

Van Nieuwkerk heeft zich in de periode dat hij het coronavirus had iedere dag laten testen. De presentator kon simpelweg niet geloven dat hij écht besmet was, vertelt hij in het NPO Radio1-programma Humberto.

Show niet door

Door de coronabesmetting kon de nieuwe show van Matthijs, Matthijs gaat door, niet doorgaan. De eerste uitzending werd daarom twee weken uitgesteld naar 23 januari.

Snotneus

'Ik kon bijna niet geloven dat ik ziek was. Ik had een snotneus, was wat grieperig, maar dat was het. Het werd gelukkig ook niet erger', vertelt de 60-jarige presentator. 'Ik hoor toch bij de risicogroep, maar morgen ben ik gewoon weer in topvorm.'

Teleurstelling

Toch zat Van Nieuwkerk niet relaxed thuis, onthult hij. 'Het was een grote teleurstelling. Alles stond letterlijk en figuurlijk in de steigers. Dan zit ik me thuis echt te verbijten.'

Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.