In IJsselstein heeft prinses Beatrix zaterdag de handen uit de mouwen gestoken. Ze deed mee aan een actie van NLdoet, de vrijwilligersactie van het Oranje Fonds. In speeltuin Kloosterplantsoen hielp ze bij het gereedmaken van de speeltuin voor het nieuwe seizoen.

Oranje Fonds 

Deze jaarlijks terugkerende dag is een initiatief van het Oranje Fonds. Mark van Hal, hoofd communicatie Oranje Fonds, spreekt van een prachtige dag aan Shownieuws: "Naast de vrijwilligers die aan de bak gaan, is ook prinses Beatrix aanwezig. Met zijn allen gaan ze deze speeltuin voor de lente en de zomer afmaken." 

Vrijwilligerswerk 

"Toen zij 25 jaar koningin was wilde Beatrix meer aandacht vragen voor vrijwilligerswerk. Daar kwam toen Make A Difference day uit en nu heet dat NLdoet maar het is eigenlijk haar dag. Dat blijkt ook uit het feit dat ze nog geen jaar heeft overgeslagen", vertelt Justine Marcella, hoofdredacteur Vorsten aan Shownieuws. 

Verrast 

Omwonenden van de speeltuin zijn aangenaam verrast als ze Beatrix in de speeltuin aantreffen. "Opeens staat ze hier schoon te maken. Bijzonder, in onze voortuin." 

 

Beeld: Peter Smulders. Bron: Shownieuws 

Elke week deelt Story de mooiste, ontroerendste en bijzonderste foto’s die voorbijkomen op Instagram. Deze week een kijkje in de zomerse foto's, die ondanks het winterse weer, zijn geplaatst. 

Maan

 

January 11th, almost as good as august 11th 🌈

Een bericht gedeeld door Maan (@maan.de.st) op

Estelle

 

Sahara quat✌🏻💋

Een bericht gedeeld door Estelle Cruijff (@estellecruijff) op

Yolanthe

 

Grit & Grace

Een bericht gedeeld door Y O L A N T H E C A B A U (@yolanthecabau) op

Sylvie Meis

 

Never one to miss a sunset 🌅 #capetown

Een bericht gedeeld door Sylvie Meis Official Account (@1misssmeis) op

Ali B

 

Het lekkerste bakje oploskoffie ever ⛺️🐘🦏🐆🐃🦁#rangerlife

Een bericht gedeeld door Ali B (@alibspec) op

 

Dit artikel komt uit editie 7 van Story. Nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders

Edwin Smulders: 'Ronald de Boer zie ik regelmatig in Amsterdam-Zuid waar hij met zijn gezin woont. Soms zit hij, zoals hier, op de elektrische bakfiets als hij zijn jongste dochters naar school brengt. Maar hij loopt ook vaak achter de kinderwagen met zoontje Boaz Samuel erin. Na vijf dochters (Brooke, Maxime, Demi, Fenna en Linde) werd Ronald vorig jaar september de trotse vader van een jongen. Toen zijn vriendin Suze van Boaz in verwachting was, stak Ronald niet onder stoelen of banken dat hij, na vijf meiden, het fantastisch zou vinden om een zoon te krijgen. En die wens is dus in vervulling gegaan. In de tijd dat Ronald nog voetbalde, was hij natuurlijk veel weg en had hij weinig tijd om met zijn kids door te brengen. Maar sinds hij voetbalanalist is, is daar veel verandering in gekomen. Hij is nu in het weekend of 
’s avonds aan het werk, maar overdag kan hij vol overgave papa zijn. En ik kan goed merken dat hij daar met volle teugen van geniet.’ 

Beeld: ANP