Nu Eva Jinek van de publieke omroep naar RTL is vertrokken, volgt talkshowredactrice Elodie Verweij haar naar de commerciëlen. In politiek Den Haag veroorzaakte Elodie flink wat ophef toen ze VVD’er Han ten Broeke beschuldigde van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Bij het grote publiek zal de naam Elodie Verweij niet direct een belletje doen rinkelen. In politiek Den Haag is ze echter bekend én berucht. Zo kreeg Elodie in 2013 als VVD-medewerkster alle ogen van haar partijgenoten op zich gericht, inclusief die van minister-president Mark Rutte, toen ze collega Han ten Broeke beschuldigde van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Volgens het VVD-Kamerlid klopte dit niet en hadden de twee een relatie.

Article continues after the ad

Speurwerk

Vorig jaar zorgde Elodie opnieuw voor beroering op het Binnenhof, toen ze de affaire van GroenLinks-Kamerlid Rik Grashoff en partijvoorzitter Marjolein Meijer openbaarde. Hierna besloot zowel Rik als Marjolein om op te stappen. Kennelijk verscheen Elodie door haar speurwerk op de radar van Eva Jinek – de talkshowkoningin bood haar afgelopen zomer een baan aan als ‘chef politieke redactie’. Alles wijst erop dat dat goed beviel, want op Twitter meldde Elodie onlangs: ‘Even een klein transfernieuwtje: ik verhuis mee met Eva Jinek naar RTL!’ 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 46 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.