Het was gisteravond een emotionele avond bij Jinek. Paralympisch kampioen Bibian Mentel schoof samen met manlief Edwin Spee aan tafel om het te hebben over hun nieuwe Videoland-documentaire Leef. En dat zorgde voor de nodige tranen bij onder anderen Eva Jinek.

Het verhaal van Bibian is op zijn zachtst gezegd schrijnend te noemen. Zo kreeg ze maar liefst veertien keer te maken met kanker en zit ze momenteel vermoedelijk in de laatste fase van haar leven. Hoewel dit aan de ene kant voor heel veel verdriet zorgt, is Bibian ook nu nog erg hoopvol en vooral heel erg sterk. Zo bleek ook gisteren.

Documentaire Leef

De olympisch kampioene heeft de afgelopen 21 jaar namelijk heel veel op haar bordje gekregen. En hoewel ze eigenlijk altijd straalt, is er ook veel verdriet. Zo werd ze de afgelopen jaar gevolgd door de camera’s voor de documentaire Leef. In deze periode had Bibian het naar eigen zeggen nog nooit zo zwaar gehad.

Andere kant van het verhaal

“Ik denk dat iedereen me inmiddels een beetje kent als die goedlachse Bibian die alles weglacht, maar er zit natuurlijk ook een andere kant aan het verhaal. Die zit vaak achter de voordeur. Als iedereen weg is, als de deuren en gordijnen dicht zijn, dan vinden wij elkaar’’, aldus Bibian die hiermee doelt op zichzelf en man Edwin.

Article continues after the ad

Grens aan verdriet

Ook bij de altijd vrolijke Bibian vallen er dus genoeg tranen. Maar, vertelt ze in Jinek, er zit wel een grens aan. “Ik heb van mijn moeder geleerd: ik wil dat er een grens zit aan mijn verdriet. Ik wil niet verdrinken in mijn eigen verdriet. Dat hebben we altijd toegepast. We zeggen: nu even huilen, dan huilen we een uur achter elkaar. En daarna is het hup, klaar nu.”

Mooie herinneringen

Volgens Bibian kunnen juist ook dit soort momenten inspirerend zijn voor anderen die hetzelfde meemaken. Zelf haalt Bibian hier namelijk ook kracht uit en blijf ze strijden voor een toekomst.  “Ik vind het leven veel te leuk. Ik wil nog zo graag. Ik geniet van elk moment, elke dans die ik met Edwin doe, of met de kinderen. Ik wil nog zoveel meer mooie herinneringen maken.’’

Tranen bij Eva

Net als ongetwijfeld een groot deel van de 862.000 kijkers die gisteren naar het verhaal van Bibian luisterde, kon Eva op het laatste moment haar tranen echt niet meer inslikken. Met een brok in haar keel sloot ze dan ook het verhaal af. “Het is een geweldige film. Iedereen moet hem zien.’’

Leef is vanaf woensdag 21 oktober op Videoland te zien.

Bron: Flaironline | Beeld: BrunoPress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.