Estelle Cruijff (42) werd twee jaar geleden het slachtoffer van een gewelddadige beroving. Ze hield er naast ernstige verwondingen ook een behoorlijk trauma aan over, zo vertelt ze in Open Kaart.

In de YouTube-video van Robbert Rodenburg verklaart ze dat de angst nog altijd vers is. Estelle noemt deze gebeurtenis dan ook erger dan een dieptepunt. 'Ik kan het niet eens een dieptepunt noemen. Ik durfde niet meer in een taxi of in een Uber, of op de fiets te zitten', aldus Cruijf.

Trauma

Ook twee jaar na dato beïnvloedt de beroving haar leven nog elke dag. 'Ik kijk nog steeds achterom, als er een scootertje voorbijrijdt of iemand volgt me met de auto.. Ik kijk continu om me heen. Het is een trauma voor het leven.'

Therapie

Estelle behoort tot een van de slachtoffers van de vermoedelijke Rolexbende. Ook zij werd op straat aangevallen en beroofd. Cruijff moest na de overval in therapie om de gebeurtenissen te kunnen verwerken. Op een eerdere zitting heeft het Openbaar Ministerie gezegd dat de groep 'een spoor van geweld' door Amsterdam-Zuid - het voornaamste 'jachtgebied' - heeft getrokken, 'puur en alleen gericht op horloges'.

Article continues after the ad

Snel geld

Eerder zeiden de verdachten dat zij 'niet per se horloges' wilden roven. 'We zochten gewoon snel geld', aldus een van hen. 'Een paar duizend euro. Door misdrijven te plegen. We zijn niet gaan picknicken of daten.' Over de voorbereidingen wilden de mannen een aantal vragen niet beantwoorden. Uit het rechercheonderzoek is gebleken dat er in de stad gezocht werd naar dure auto's, die daarna werden gevolgd.

Bron: Boulevard | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.