Estavana Polman (28) heeft voor de tweede keer in tien maanden een knieoperatie ondergaan. De handbalster wacht nu een lange revalidatie, en mist daardoor de Spelen. Maar ze geeft niet op.

Estavana meldde zich vanochtend in een ziekenhuis in de Deense hoofdstad Kopenhagen voor een operatie aan haar rechterknie. Dezelfde knie waar ze in augustus 2020 aan geopereerd is. 

Article continues after the ad

Potje janken

De handbalster kan door haar blessure niet meedoen aan de Olympische Spelen. Een groot verdriet voor Estavana. Al was zij niet de eerste die erom huilde. 'Raf is de eerste die een potje heeft gejankt. Op een gegeven moment stond ik hem te troosten, in plaats van hij mij', zegt ze in de Gelderlander. 'Hij weet hoe hard ik heb gewerkt om terug te komen en kent het gevoel van een zware blessure.'

Steun van gezin

Ondanks de zware domper, zit Estavana niet bij de pakken neer. 'Ik weet van mezelf dat ik er alles aan heb gedaan om het toernooi te halen en kan goed relativeren.' Ze noemt de tegenslag 'heel pittig' en geeft toe dat ze flink heeft zitten janken. 'Ik krijg straks ook nog wel een slikmomentje, als ik voor de televisie kruip om mijn teamgenoten te supporten. Zo van: fack, daar had ik ook kunnen staan. Maar hé, het leven gaat door en ik heb mezelf vaker teruggeknokt.' En ze heeft vooral veel steun. 'Ik heb een fantastisch gezin. Geweldige familie. Zij zorgen voor steun en afleiding.'

Veel pech

De handbalster heeft veel pech gehad het afgelopen jaar. In augustus 2020 werd ze ook geopereerd. Estavana kampte met een gescheurde kruisband en kreeg daardoor ook nog eens last van een blessure aan haar rechterknie. Er zat niks anders op dan dit met een operatie te verhelpen. Gelukkig verliep de operatie voorspoedig.

Beeld: Peter Smulders | Bron: de Gelderlander

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.