De droom van Estavana Polman is uitgekomen. Ze verwacht haar eerste kindje met Rafael van der Vaart, maar moet haar carrière als topsporter wel on hold zetten. En dat vindt ze heel moeilijk. 

Lees ook: Zien: het babybuikje van Estavana

Topsport is keihard

"Nu is het daar (in het team, red.) wel geaccepteerd, maar in het begin was het lastig. Je komt op de training en vanaf het moment dat je zegt dat je zwanger bent is het klaar en mag je niet meer spelen. Dat is het moment dat je niets meer bent eigenlijk. Je bent niet meer nodig," zegt de 24-jarige blondine. "Maar het is topsport en dat is keihard. Ik heb het mooiste in mijn buik zitten."

Grote droom

De zwangerschap verloopt heel voorspoedig. "Ik voel me eigenlijk heel goed. Ik mag niet klagen en ik heb niets te klagen," vertelt de vriendin van Rafael. Het is altijd een droom van me geweest om jong moeder te worden. Ik heb de zwangerschapstest wel echt nog een keer gecheckt om te kijken of het wel écht zo was. Ik wist het echt niet." Rafael is veel bezig met de zwangerschap. "Hij zit tegenwoordig iets meer aan mijn buik, het is soms om gek van te worden. Soms denk je: 'Als je nu niet weggaat, dan krijg je een hoek van me'," aldus Estavana.

Beeld: Peter Smulders | Bron: Nu.nl

In zijn woonplaats Breda is acteur John Lanting overleden. Dat heeft zijn zoon laten weten aan het ANP. Lanting was 88 jaar en al enige tijd ziek. Hij was oprichter van het Theater van de Lach, een gezelschap dat tussen 1970 en 1996 veel kluchtige stukken speelde.

Het waren vaak vertalingen van Engelse komedies, met titels als Nee schat, nu niet, In de kast op de kast, Een scheve schaats en Een trouwring mag niet knellen. Hij haalde er miljoenen mensen mee naar de schouwburg.

Internationaal succes

John Lanting trok na zijn HBS-opleiding enkele jaren door Europa. Pas op zijn 23e ging hij naar de Amsterdamse Toneelschool. In 1956 debuteerde hij bij het Rotterdams Toneel, waar hij tot 1964 bleef. In het daarop volgende seizoen speelde hij de solo De aap, een verslag voor een academie van Frans Kafka. Hij oogstte er enkele jaren internationaal veel succes mee. In die periode was Lanting ook nog een seizoen verbonden aan het maatschappijkritische Lurelei Cabaret. Daarnaast toerde hij met een solocabaret onder meer door het Caribische gebied.

Lach

Begin jaren zeventig stichtte hij zijn eigen gezelschap, dat de lach van het publiek als specialiteit had. Lanting onderscheidde veel soorten: de gniffellach, de harde lach, de achter-de-hand lach, de besmuikte lach en windkracht acht, als de hele zaal niet meer bijkwam. Ogenschijnlijk speelden Lanting en de zijnen uit de losse pols. Maar niets was minder waar: alles was tot in het kleinste detail uitgewerkt en gerepeteerd. Tijdens tournees bleef hij voortdurend schaven aan het stuk dat hij speelde. 'Je moet een klucht net zo behandelen als een drama. Ik doe niet gek op het toneel, ik speel een karakter', zei hij eens.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron & Beeld: ANP

Zo moeder, zo dochter zeggen ze weleens. Maar volgens de reacties zou de kleine meid van Erland Galjaard en Wendy van Dijk wel héél veel op haar mama lijken. Zeker nu ze zo in de make-up heeft gezeten. 

Erland deelt het schattige filmpje op zijn Instagram, waarbij Lizzy omgetoverd wordt tot Ariane Grande. Vooral van de zijkant is de gelijkenis met Wendy niet te missen. 'Jeetje wat lijkt ze op haar moeder van de zijkant.. 😍', schrijft iemand.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief. 


Beeld: Peter Smulders