De droom van Estavana Polman is uitgekomen. Ze verwacht haar eerste kindje met Rafael van der Vaart, maar moet haar carrière als topsporter wel on hold zetten. En dat vindt ze heel moeilijk. 

Lees ook: Zien: het babybuikje van Estavana

Topsport is keihard

"Nu is het daar (in het team, red.) wel geaccepteerd, maar in het begin was het lastig. Je komt op de training en vanaf het moment dat je zegt dat je zwanger bent is het klaar en mag je niet meer spelen. Dat is het moment dat je niets meer bent eigenlijk. Je bent niet meer nodig," zegt de 24-jarige blondine. "Maar het is topsport en dat is keihard. Ik heb het mooiste in mijn buik zitten."

Article continues after the ad

Grote droom

De zwangerschap verloopt heel voorspoedig. "Ik voel me eigenlijk heel goed. Ik mag niet klagen en ik heb niets te klagen," vertelt de vriendin van Rafael. Het is altijd een droom van me geweest om jong moeder te worden. Ik heb de zwangerschapstest wel echt nog een keer gecheckt om te kijken of het wel écht zo was. Ik wist het echt niet." Rafael is veel bezig met de zwangerschap. "Hij zit tegenwoordig iets meer aan mijn buik, het is soms om gek van te worden. Soms denk je: 'Als je nu niet weggaat, dan krijg je een hoek van me'," aldus Estavana.

Beeld: Peter Smulders | Bron: Nu.nl