Hoewel het er soms op leek dat we definitief afscheid moesten nemen van Ludo Sanders (Erik de Vogel), keerde het personage tóch elke keer weer terug in Meerdijk. Maar een spannende cliffhanger zou zomaar het einde van zijn karakter in GTST kunnen betekenen...

Let op, spoilers!

Article continues after the ad

Na maandenlang vermist te zijn geweest en in overlevingsmodus op een booreiland te hebben geleefd, is Ludo weer terug in Meerdijk. Fysiek dan, want helemaal de oude is-ie sindsdien niet meer geworden. Fans die de soap op de ouderwetse manier volgen, hebben woensdag dan ook op televisie kunnen zien dat Ludo he-le-maal doordraait in het bijzijn van Manu en Nola – de kinderen van zijn dochter Nina (Marly van der Velden).

Compleet in de war

Iedereen die GTST volgt via Videoland en een week vooruit kan kijken, weet inmiddels al een beetje meer. Zo durft Janine (Caroline de Bruijn) haar man nauwelijks meer alleen te laten. Laatst trof ze ‘m namelijk aan in bad zónder water, en dat in een ijskoude badkamer. Dit heeft ze ook aangekaart bij Anton (Joep Sertons), die zijn vriend opzoekt in de aflevering van woensdag 21 april (gisteren op Videoland).

Ergens anders wonen

In de nieuwste uitzending is te zien dat Ludo zijn vrouw ermee confronteert dat hij wéét dat zij Anton op hem af heeft gestuurd. Wanneer ze vraagt om met hem mee te gaan golfen, loopt het compleet uit de hand. Dat Janine zich zorgen om hem maakt, vindt hij 'ontzettend aardig' van haar. 'Maar daardoor krijg ik niet de gelegenheid om in m’n eigen tempo en in alle rust mijn leven weer op te pakken', horen we hem zeggen. 'Alsjeblieft, laat me met rust. Ik vind dat je een tijdje alleen moet gaan wonen. Dat kan in de Rozenboom zijn of even iets huren ergens, dat is aan jou.'

Fatale botsing?

Uiteindelijk zien we Ludo de deur uitlopen en of-ie ooit nog terugkomt in zijn villa, is nog maar de vraag. Wanneer Janine ‘m belt, neemt hij zijn telefoon niet op en is te zien hoe hij in de auto zit. Op dat moment spoken er allerlei gedachten door zijn hoofd. 'Denk je nou echt dat je kleinkinderen nog bij je durven zijn?', klinkt de stem van Janine. Op een gegeven moment denkt hij zelfs dat zijn vrouw bij hem op de achterbank zit en ‘m die teksten influistert. En dan komt het: Ludo trapt het gas keihard in terwijl tussen de bomen rijdt en sluit dan zijn ogen. Betekent dit het einde van GTST’s meest iconische personage?

Door: Flaironline | Beeld: Still

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.