Voor Marc de Hond (41) breekt een onzekere tijd aan. Vlak voor de feestdagen hoorde de theatermaker dat hij blaaskanker heeft en dat verder onderzoek moet uitwijzen of er uitzaaiingen zijn. 

Opnieuw staat Marc de Hond voor het grootste gevecht van zijn leven. Zestien jaar geleden liep de presentator een dwarslaesie op. Er was een tumor ontdekt in zijn ruggenmerg en tijdens de operatie raakte een zenuw bekneld. Omdat het medisch personeel niet tijdig ingreep, raakte Marc gedeeltelijk verlamd. En nu is er bij Marc blaaskanker geconstateerd. 

Article continues after the ad

Afwachten

Marc stuurde alle foto’s en uitslagen naar zijn oom in Florida die veel specialisten onder zijn vrienden heeft. Van hen hoorde hij dat de foto’s er gunstig uitzien. En ze voegden er een gedetailleerd advies bij voor de aanpak voor de komende maanden. Marc wacht nu eerst het advies van zijn Nederlandse artsen af. Ondertussen wordt hij goed verzorgd door zijn vrouw Remona, met wie hij dochter Livia (1) en babyzoontje James heeft. ‘Zij helpt me met alles, zorgt dat mijn infuus droog blijft als ik onder de douche ga, en dat ik schoon beddengoed krijg als ik ’s nachts heb gezweet. Er is altijd gezond eten in huis, extra vitamines en supplementen. Ik wist al heel lang dat kiezen voor haar de beste keus was die ik ooit gemaakt heb, en dit zie ik elke dag weer bevestigd.’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 1 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders