Jan Rot is ernstig ziek en heeft volgens de artsen niet lang meer te leven. 'Niemand kan voorspellen of ik maart haal.'

In maart of april zal de première zijn van de musical Matilda die hij momenteel vertaalt.

Ernstig ziek

Dat vertelde hij in het NPO Radio 5-programma Volgspot. De 63-jarige tekstdichter meldde eerder in mei geopereerd te zijn aan een tumor in zijn darmen en maag. Onlangs zijn er uitzaaiingen geconstateerd.

Geen valse hoop

Ik hoop dat ik maart haal, het lijkt me leuk om erbij te zijn. Ik ben net aan een chemokuur begonnen, het valt tot nu toe mee. Maar ik wil ook geen valse hoop hebben.'

Article continues after the ad

Grapjes maken

De tekstschrijver zit nu in de fase dat hij met de Britse makers van de musical overlegt over zijn vertaling. 'Ik maak er ook zelf wel grapjes over', bekende hij tegenover presentatrice Astrid de Jong.

Niet lastigvallen

'Dan zeg ik: als de Britten moeilijk doen over dat zinnetje, zeg dan maar dat de vertaler ziek is en niet lastig gevallen mag worden.' Rot stelde eerder ook in het najaar nog te willen gaan toeren.

Slikken

'Toen ik hoorde dat het niet goed met mij afloopt, moest ik eerst drie weken slikken. Die momenten heb ik nog steeds. Maar ik ga niet de hele tijd alleen maar uit het raam hangen.'

Musical

Matilda, gebaseerd op het boek van Roald Dahl, vertelt over een meisje dat van lezen houdt. Het stuk was eerder een groot succes in Londen. Het is de eerste grote voorstelling die Rot vertaalt sinds Hello Dolly!. De Nederlandse versie van de Broadwaymusical ging vlak voordat corona uitbrak in première en werd na de galamiddag maar drie keer gespeeld.

Bron: Volgspot Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.