Willibrord Frequin dacht met zijn vrouw Gesina van een heerlijke vakantie op Texel te kunnen genieten. Maar het liep allemaal heel anders, zo vertelt Willibrord aan Story.

Het moest een vakantie worden om nooit te vergeten. En dat werd het, alleen niet op de manier zoals Willibrord Frequin had gehoopt. Hij vertrok onlangs met zijn Gesina naar Texel. De Waddeneilanden, met name Texel, zijn een favoriete bestemming voor de 78-jarige presentator en zijn grote liefde. ‘Gesina en ik kennen het eiland inmiddels op ons duimpje,’ vertelt Willibrord aan Story.

Fietsen

‘We hadden een leuk onderkomen geboekt en we huurden elektrische fietsen. Maar die fietsen huren, dat hadden we beter niet kunnen doen. Na twee, drie kilometer moesten we even wachten om linksaf te gaan. En toen viel ik om. Bovenop Gesina die naast me stond. Ik nam haar in mijn val mee.’ Willibrord merkte direct dat hij behoorlijk gewond was. Hij kon niet meer opstaan. ‘Gesina gelukkig wel. Zij stond op en zag een gapende wond in mijn been. De wond in mijn knie was zo diep dat ze het bot zag zitten. En dat was te veel voor haar. Ze viel flauw.’ De presentator ging ervan uit dat hij naar het ziekenhuis in Den Helder vervoerd moest worden. ‘Gelukkig bleek er een arts in de buurt te zijn die mij in een plaatselijke praktijk heeft geholpen. Anders had ik met een ambulance naar Den Helder gemoeten. Maar deze arts was heel bekwaam. Wel waren er veertien hechtingen nodig om het gat in mijn knie te dichten.’

Beeld: Peter Smulders

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 36 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.