Ernst Daniël Smid (68) verwacht voor de zesde keer een kleinkind. Zijn dochter Coosje (31) maakt bekend dat zij deze zomer voor het eerst moeder wordt. 

Coosje - die net als haar vader ook zingt - deelt het blijde nieuws op Instagram. 'Nooit geweten dat ik met loslaten zoveel leven terug ging krijgen', schrijft ze in een bericht. 'Ik voel me bijzonder trots jullie te vertellen dat ik deze zomer voor het eerst mama zal worden.' Daarmee maakt Coosje haar vader Ernst Daniël voor de zesde keer opa.

Kleinkinderen

In 2010 mocht Ernst Daniël zich voor het eerst opa noemen. Daarna volgden nog vijf kleinkinderen. In de zomer wordt zijn zesde kleinkind verwacht.

Heftige tijd

Coosje werd in 2014 bekend bij het grote publiek door haar deelname aan The Voice of Holland. Daarna verdween ze uit de schijnwerpers. Haar moeder overleed vlak voor haar deelname. Met haar vaders gezondheid bleek het ook niet goed te zijn: er is Parkinson bij Ernst Daniël geconstateerd. De zangeres ziet achteraf in dat ze veel te kwetsbaar was voor een televisieavontuur, vertelt ze in het programma Better Than Ever. Ze ontkende destijds dat het niet goed met haar ging. Met niemand sprak ze over de dood van haar moeder. 'Ik heb lang ontkend dat het eigenlijk helemaal niet goed met mij ging. Ik ben lang niet aan rouwen toegekomen. Rouwen is ook loslaten. Ik vind het heel moeilijk, omdat ik zoveel van mijn moeder hield, om haar los te laten.'

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.