Een jaar geleden maakten Wendy van Dijk en Erland Galjaard bekend dat hun huwelijk in zwaar weer verkeerde. De twee, die beiden de overstap van RTL4 naar Talpa maakten, vochten om elkaar weer terug te vinden. Aan Story vertelt Erland nu: ‘Gelukkig hebben we de kans en ruimte gekregen om aan alles te werken.’  

Vorig jaar tijdens de kerstvakantie verbleven Wendy van Dijk en Erland Galjaard op Curaçao. Bijna niemand wist dat er destijds serieuze huwelijksproblemen waren. Kort na de gezinsreis doken er verhalen op dat er mogelijk een scheiding aan zat te komen. Daarop lieten Wendy en Erland een verklaring uitgaan, waarin het volgende was opgetekend: “Het klopt helaas dat ons huwelijk de afgelopen periode wat in zwaar weer is geraakt. Ondanks dat gaan we gelukkig op een goede en positieve manier met elkaar om. Zowel in het belang van ons gezin, maar ook vanwege de liefde en het respect die we nog steeds voor elkaar voelen. Hoewel we verder niet op geruchten zullen ingaan, kunnen we wel laten weten dat Erland ook nog steeds in Nigtevecht woont, maar gezien de situatie af en toe in zijn kantoor annex studio in Amsterdam logeert omdat hij daar ook werkt. We proberen de komende periode met elkaar tot een oplossing te komen en hopen dat iedereen ons – maar vooral onze kinderen – in de gelegenheid stelt dit in alle rust en privacy te doen.” Nu een jaar later, kunnen Wendy en Erland, die keihard voor de liefde hebben gevochten, laten weten dat ze weer heel blij zijn met elkaar. ‘Ja, gelukkig wel,’ zegt Erland tegen Story. 

Article continues after the ad

Verleden

‘Het is nu een jaar geleden dat bekend werd dat wij het moeilijk hadden. En gelukkig hebben we de kans en ruimte gekregen om aan alles te werken.’ Erland, die uitkijkt naar de familievakantie, geeft toe dat het niet makkelijk was. ‘Dat is het natuurlijk nooit. Maar ik vind het fijn om weer samen te zijn. De kerstvakantie brengen Wendy en ik met alle kinderen door. Mijn oudste meiden gaan mee, net als hun vriendjes. En Sem en Lizzy natuurlijk. We zijn dus echt een grote, happy familie.’ Aan de recente rel met Chantal Janzen, die in een persbericht aankondigde dat er in haar tijdschrift een interview staat met Wendy van Dijk die over haar cocaïneverslaving spreekt, besteedt Erland geen aandacht. ‘Wendy is er heel goed in om dat van zich af te zetten. Ik heb dat inmiddels ook wel geleerd, maar zij kan dat echt heel goed.’ Overigens ging het in dat bewuste persbericht niet over presentatrice Wendy van Dijk, maar iemand anders met dezelfde naam.

Beeld: Peter Smulders

Bekijk de rest in Story. Editie 01 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.