VVD-coryfee Erica Terpstra zal dit najaar voor het eerst in zestien jaar op het witte doek te zien zijn. De 77-jarige presentatrice en oud-zwemkampioen is in De Grote Sinterklaasfilm te zien als burgemeester. Zij vertolkte deze rol eerder in Pluk van de Petteflet.

Ook acteur Bram van der Vlugt is in de film te zien. Van der Vlugt was decennialang op televisie te zien tijdens de intocht van Sinterklaas. De 86-jarige acteur was eerder dit jaar ook te zien in de Rundfunk-film en staat dit seizoen voor het laatst met twee grote voorstellingen in het theater.

De Grote Sinterklaasfilm

In De Grote Sinterklaasfilm wordt de goedheiligman met zijn pieten door de burgemeester het grote kasteel uitgezet. Daarom moeten zij de voorbereidingen voor het grote feest doen vanaf de camping. Dit zorgt voor veel problemen.

Roetveegpieten

In de bioscoopfilm zitten geen traditionele gitzwarte pieten meer, valt uit de trailer op te maken. Er zijn alleen maar roetveegpieten te zien. De Grote Sinterklaasfilm van regisseur Lucio Messercola is vanaf 7 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.