Goed nieuws voor Erica Terpstra én haar fans: de tv-hit Erica op Reis komt terug! Maar waarom zet Omroep MAX-baas Jan Slagter zijn paradepaardje zó onder druk?

Periode van onzekerheid

Na een grimmige periode vol onzekerheid en privésores straalt Erica Terpstra (74) weer. De oud-topzwemster en sportambassadrice verkeerde drie jaar terug in acuut levensgevaar door een bacteriële infectie in haar been. Daarna verbleef Erica wekenlang in een revalidatiekliniek, waar ze opnieuw leerde lopen. Niemand had verwacht dat ze met haar populaire programma Erica op Reis óóit nog terug zou keren op tv. Toch gebeurde dat eind vorig jaar. Erica kon haar geluk niet op! Dat gevoel veranderde afgelopen zomer toen Omroep MAX-baas Jan Slagter ineens aankondigde dat het programma alsnog zou stoppen.

Doorstart van haar programma 

Deze kille dienstmededeling kwam bij Erica als een mokerslag aan, na al die jaren dat ze zich zó toegewijd voor de seniorenomroep had ingezet! Gelukkig kwam het verstand weer terug bij Jan Slagter; hij gaf Erica alsnog groen licht. ‘Er komt een doorstart van mijn programma. Al moet ik van Jan Slagter wél een kleine slag om de arm houden: alléén als de komende twee uitzendingen op 10 en 17 november goed worden bekeken, plakken we er nog een seizoen aan vast,’ onthult Erica, die zichzelf topfit noemt. ‘Ik kan nog járen mee! De afgelopen tijd ben ik in Vietnam en China geweest. Vooral in Vietnam moest ik hele stukken lopen, dwars door de rijstvelden, omdat de auto er niet kon komen. Dat deed ik fluitend. Het ging heel goed. Ik ben trots op mezelf – ik heb niet voor niets zo hard gewerkt met een personal trainer. Ik begon in een rolstoel, toen achter de rollator en daarna ben ik toegegroeid naar mijn huidige fysieke conditie, die beter is dan voor mijn ziekte! Ik bruis van de energie en ben in mijn hoofd al plannen aan het maken voor het nieuwe seizoen!’ 

Article continues after the ad

Beeld: ANP