Erica Terpstra (75) is weer helemaal terug na de ernstige gezondheidsproblemen die haar een paar jaar geleden troffen. Al realiseert ze zich heel goed dat ze er niet jonger op wordt. 

‘Een paar jaar geleden kreeg ik een bacteriële infectie in mijn been. Ik had de hele wereld over gereisd, maar uitgerekend in Nederland kreeg ik een huis-tuin-en-keukenbacterie. Ik was zó ziek, uiteindelijk moest ik gereanimeerd worden en raakte ik in coma. Het is een wonder dat ik er nog ben. (...) Het was ernstig, er was zelfs sprake van dat mijn been geamputeerd moest worden. Mijn twee zonen hebben me erdoorheen gesleept, het was een zware tijd.’ Erica, die zich na een lange herstel-periode weer prima voelt, is zich bewust van haar leeftijd.

Reïncarnatie

‘Ik kan en wil ook niet ontkennen dat ik ouder word, waarom zou ik? Ik vind het een spannende levensfase en daar horen ook ongemakken bij. Maar wow, ik krijg nog steeds zo veel cadeautjes van het leven.’ Hoewel Erica daar nog heel lang van hoopt te kunnen genieten, boezemt de dood haar geen angst in. Lachend: ‘Ik geloof in reïncarnatie en ik denk weleens: mijn leven is zo wonderbaarlijk mooi, wat voor verschrikkelijk bestaan had ik dan hiervoor?’

Dit artikel komt uit Story. Editie 45 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders