Een maand geleden lanceerde Maxime Meiland (24) haar eigen kledinglijn: Monciel. Nu gooit ze alle items in de uitverkoop. Is Maxime's kledingmerk een grote flop?

Maxime laat op haar sociale media weten dat alle items uit haar eerste collectie voor de helft van de prijs afgeprijsd zijn. Een behoorlijke korting voor een collectie die slechts een maand verkrijgbaar is. Het lijkt erop te wijzen dat de verkoop van de kledinglijn niet zo lekker gaat. 

Flop of gewone sale?

Volgens het management van Maxime is er echter niks aan de hand. Ze laten aan Shownieuws weten dat het gaat om een 'gewone' sale. Ook Olcay Gulsen, mode-expert van Shownieuws, denkt dat dit niet het einde van Maxime's kledingmerk betekent. 'De zomercollecties zijn overal in de markt in de sale. Ik denk dat ze door corona vertraging heeft opgelopen met het lanceren van haar collectie.'

Bakken met kritiek

Sinds Maxime haar kledingmerk Monciel heeft gelanceerd, krijgt ze bakken met kritiek over zich heen. De sommige ontwerpen zouden regelrecht van AliExpress gejat zijn, waar ze ook nog voor tientallen euro's goedkoper te koop zijn. De realityster gaf vorige maand toe dat ze eerder voor 'de makkelijke weg' heeft gekozen'.

Article continues after the ad

AliExpress

In Chateau Meiland zagen kijkers hoe Maxime aan haar kledinglijn werkte. Zo liet ze een paar ontworpen kledingstukken zien. Al gauw vonden oplettende kijkers precies dezelfde ontwerpen op de Chinese webshop AliExpress. Aan RTL Boulevard liet Maxime destijds weten in haar collectie gebruik te maken van stoffen uit China. 'Sommige stoffen heb ik zelf ontworpen, andere stoffen hebben een patroon dat gemaakt is door de fabriek daar. Ik laat mij inspireren door alles in mijn omgeving. Van het leven op het chateau, tot toffe outfits die ik zie op straat. Mijn ambitie is om een collectie samen te stellen waarin ik mijzelf zie en waar ik de Nederlandse vrouw een plezier mee hoop te doen.'

Niet zo origineel

Inmiddels geeft de realityster tóch toe dat haar ontwerpen niet zo origineel zijn. 'De eerste collectie welke met de samples te zien was in Chateau Meiland zijn inderdaad items welke mijn fabriek mij aanbood,' schrijft ze op Instagram Stories. De blondine geeft aan dat ze de items enigszins heeft aangepast qua stof, kleur, knopen en maat. Ze geeft toe dat ze de eerste keer de makkelijke weg heeft gekozen en hoopt dat ze het goed kan maken.

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.