Met pijn in haar hart liet Sylvie Meis (42) haar puberzoon Damián naar Denemarken gaan. Sinds haar scheiding met Rafael van der Vaart heeft hun zoon de meeste tijd bij Sylvie in Hamburg gewoond.

Dat het afscheid niet makkelijk was, blijkt wel uit haar gesprek met het Duitse RTL. 'Om mij af te zonderen en om het empty nest syndrome nog even niet te voelen. En om niet meteen naar huis te gaan, naar mijn normale leven. Want dat is nu natuurlijk compleet anders', laat Meis weten.

FaceTime

Maar moeder en zoon hebben nog genoeg contact. 'Gelukkig bellen en FaceTimen we veel en elk weekend ga ik naar hem toe. Dat helpt.' Rafael droomde ervan dat Damián op een dag voorgoed bij hem zou komen wonen. Het laatste jaar leek dat al steeds meer realiteit te gaan worden. Damián heeft de voetbalkwaliteiten van zijn vader geërfd en wil samen met zijn vader aan zijn nog prille voetbalcarrière werken. Hij is gescout en gaat per augustus bij zijn vaders oude club Esbjerg spelen.

Tranen

Een jaar lang zal voor hem alles in het teken staan van voetbal, iets waar Rafael hem bij kan begeleiden. Maar het betekent ook dat er voor Sylvie nauwelijks sprake kan zijn van een weekendregeling. Want juist op die dagen zijn er veel wedstrijden en wordt er ook getraind. Daarom is het drama voor Sylvie nog groter en heeft ze, naar eigen zeggen, een week lang moeten huilen. Ze beseft als geen ander dat zij Damián alleen nog zal zien wanneer hij langere tijd vakantie heeft. En dan moet er geen trainingskamp zijn...

Article continues after the ad

Bron: Boulevard | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.