Aad van Toor is er trots op dat hij veertig jaar samen is met zijn vrouw Ina. In al die tijd waren de twee slechts tien dagen van elkaar gescheiden. Dat was toen Aad drie jaar geleden in het ziekenhuis lag en vreesde de openhartoperatie niet te overleven. ‘Wat ik van die dag heb geleerd, is dat ik mijn liefde voor Ina nu dagelijks uitspreek,’ vertelt Aad aan Story.

Zo trots als een pauw loopt Aad van Toor (77) door Museum Vlaardingen. Alles wat in de afgelopen zestig jaar met Bassie & Adriaan te maken had, is hier nu te zien. Tot volgend jaar mei blijft alles staan. ‘Veel mensen zeggen altijd dat het leven aan je voorbij-flitst,’ vertelt Aad aan Story. ‘Maar wanneer ik door dit museum loop, kan ik bij elk moment in mijn leven stil blijven staan. Het is echt een schat aan herinneringen. Wat hebben mijn broer Bas en ik toch veel meegemaakt en hoe bijzonder is het dat zelfs de kinderen van nu nog altijd naar onze televisieseries kijken.

Afscheid

Ik heb kanker gehad en drie jaar geleden een openhartoperatie. Dan word je gedwongen gescheiden. Voor de rest is ze altijd met me meegegaan. Ook als Bas en ik vroeger voor opnames de wereld over vlogen. Ik had het ook niet anders gewild. Zij is voor mij de perfecte vrouw. Ik weet nog dat ik vlak voor mijn openhartoperatie afscheid van haar nam. Er was immers een kans dat ik de ingreep niet zou overleven. Ik heb Ina toen verteld hoe belangrijk zij voor me is geweest en dat ik van elke dag met haar genoten heb.

Door: Karin Riethoven | Beeld: Edwin Smulders

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 43 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.