Ruim vier jaar lang zag Emile Ratelband zijn dochter Beau (15) nauwelijks, maar daar komt verandering in. Tot verdriet van haar moeder Silvy heeft Beau kenbaar gemaakt bij haar vader te willen wonen! Emile twijfelt geen moment, en verhuist naar Maastricht waar hij met zijn dochter een bungalow betrekt. 

Article continues after the ad

Lees ook: Emile Ratelband heeft medelijden met Peter Jan Rens

Geen lastige beslissing

Dolgelukkig is Emile Ratelband. Samen met zijn dochter Beau betrekt hij straks die bungalow in Maastricht. Emile hoefde er geen seconde over na te denken om zijn stolpboerderij in de Achterhoek op te geven voor een huis in Limburg. "Het is voor mij absoluut geen moeilijke beslissing om te verhuizen. Ik doe het voor mijn lieve Beau", vertelt Emile aan Story. 

'Papa, ik wil je graag weer samen zijn'

"Tot haar elfde heb ik haar steeds opgehaald, maar toen het gezeik ontstond met mijn ex over onze kinderen, kon Beau daar niet goed tegen. Ze zei: Misschien is het maar beter dat we elkaar even niet meer zien, en ging verder met haar eigen leven in Maastricht. Zonder mij. Tot vorige maand. Opeens zei ze: Papa, ik wil graag weer met je samen zijn. Dat vind ik heel fijn." 

Verhuisdozen zijn ingepakt

"In september wordt ze zestien. Ze zit in de derde klas van de HAVO, tien minuten fietsen van mijn nieuwe huis in Maastricht. Daar huur ik een grote, moderne bungalow met een enorme tuin. Eerst de boel nog een beetje opknappen, en dan ga ik er zo snel mogelijk wonen. Ik heb al achttien dozen met boeken ingepakt", vertelt de positiviteitsgoeroe. 

Beeld: Peter Smulders. Bron: Story