Al bijna vijf jaar is Emile Ratelband verwikkeld in een vechtscheiding met Moon van Buren, de moeder van zijn twee jongste kinderen. De gemoederen liepen zelfs zo hoog op dat hij zijn kinderen slechts onder toezicht mocht zien. Maar Emile is bekeerd tijdens een verblijf in een Thais klooster en geeft nu niets meer om rijkdom en andere materiële zaken. ‘Ik hoop dat Moon mij kan vergeven… en me terug wil.’

‘Ik ga op mijn knieën voor Moon en vraag haar voor alles vergiffenis. Ook met haar wil ik overnieuw beginnen. Het liefst als partners, minnaars.’ Emile beseft dat zijn uitlatingen misschien vreemd overkomen. Zijn huwelijk met Moon is nooit echt stabiel geweest. In hun relatie stonden ze verschillende keren op het punt om uit elkaar te gaan. En er waren momenten dat ze apart woonden en Moon in 2008 een alimentatie-eis van zevenduizend euro per maand indiende. Toch keerde ze uiteindelijk terug in zijn armen. In 2012, twee jaar na de geboorte van hun zoontje, vroeg ze opnieuw scheiding aan. Hoe groot de kans is dat Moon Emile terugneemt, weet hij niet. ‘Daar denk ik niet over na. Ik ga haar eerst om vergeving vragen. Voor alles. En daarna vraag ik haar opnieuw het leven met mij te delen. Maar als ze dat niet wil, hoop ik dat we vrienden kunnen worden. Mijn verblijf in Thailand heeft me echt verlicht. Ik zie nu pas in wat belangrijk is en wat niet. Geen ruzies meer, geen rechtszaken. Ik wil alleen nog maar liefde geven.'

Lees het hele verhaal in editie 10. Nu in de winkel.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Beeld: Peter Smulders

Nu de voorzieningenrechter zich over de relatie van Gordon met Kevin B. heeft uitgelaten, liggen tientallen intieme berichtjes van de twee mannen aan elkaar op straat. Enkele van de “duizenden WhatsApp-berichten” die Gordon en Kevin naar elkaar stuurden, zijn opgenomen in het geanonimiseerde vonnis.

Liefdd

“Schat geen woorden kunnen beschrijven welk gevoel ik in mijn lijf heb. En bij elke stap dienik zet denk ik aan jou en je geweldige persoon dienje geworden bent maar vooral voor mij die ene vent uit duizenden die het echt waard is om voor te gaan!”, luidt een van de berichtjes. Of: “Mocht je ooit mijn man willen worden dan beloof ik je zoveel vreugde. Maar vooral heel veel liefde!!!!! X”. “Jaaaaa. Ik wil. Whahahalia.”

Mooiste maanden

Ook langere berichten die Gordon en Kevin uitwisselden staan in het maandag gepubliceerde vonnis. Zo stonden de twee uitvoerig stil bij het feit dat ze een halfjaar samen waren. “Vandaag zijn we 6 maanden weer in elkaars leven. Iets wat we beide denk ik niet voor mogelijk hadden gehouden. Voor mij een record sowieso want niemand en ikzelf ook niet hield het langer met me uit dan jij nu hahahhahaha. Ik was en ben soms nog bang dat het allemaal niet waar is maar als ik dan weer bij je ben dan voelt alles weer goed. Het zijn de mooiste maanden uit mijn liefdesleven en ik geniet van elke seconde dat ik bij je ben.”

Tranen

Daarnaast bespraken de twee hun seksleven, ruzies en toekomstplannen via WhatsApp. Op basis van de vele berichten oordeelde de rechter dat er wel degelijk sprake was van een “affectieve en seksuele relatie”. Kevin B. mag dat dan ook niet langer ontkennen. Doet hij dat wel, dan moet hij een dwangsom van 5000 euro betalen.

Intieme correspondentie

Tijdens de zitting, twee weken geleden, waarschuwde de voorzieningenrechter dat intieme correspondentie op straat kon komen te liggen. De mannen schrokken van die opmerking, Gordon vocht tegen zijn tranen. Desondanks kwamen de entertainer en arts in opleiding er onderling niet uit en vroegen ze de rechter uitspraak te doen.

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

Patty Brard voert een strijd tegen de kilo’s. De 62-jarige presentatrice heeft al veel geprobeerd om van haar overgewicht af te komen, maar nooit met het gewenste succes. Ze geeft echter niet op en heeft er dit keer – dankzij een gastric bypass – het volste vertrouwen in.

En terecht, want het gaat de goede kant op met Patty’s afvalrace. Iedere ochtend stapt ze op de weegschaal, wat haar hartstikke blij maakt. Want: haar gewicht blijft dalen. ‘Kijken of er nog wel wat van me overblijft’, grapt de presentatrice. Wel geeft ze toe dat de weegschaal bijna een obsessie aan het worden is, want ze slaat geen ochtend over zonder op het ding te staan, óók niet tijdens haar welverdiende vakantie.

Onverwachte bijwerkingen

Er zijn een paar bijwerkingen waar Patty mee te maken heeft gekregen sinds haar operatie waar ze niet op gerekend had. Zo is ze erg moe, krijgt ze hier en daar een pukkeltje en hebben haar darmen het er soms maar moeilijk mee. ‘Maar ja, ik moet gewoon de tijd nemen voor alles.’

 

Beeld: Edwin Smulders/LINDA.tv