Videoland en producent FCCE hoeven de driedelige serie Op hete kolen over het leven van Emile Ratelband niet aan te passen. Dat heeft de rechtbank Amsterdam maandag laten weten. Ratelband had een kort geding aangespannen tegen de makers.

Ratelband was niet tevreden met het beeld dat de serie van hem schetste.

Uitspraak

Hij had hierover echter heldere afspraken gemaakt met de makers. 'De documentaire is niet in strijd met daarover gemaakte afspraken en levert ook geen volstrekt vertekend beeld op', aldus de rechtbank in een schriftelijke uitspraak. 'De documentaire hoeft dan ook niet te worden aangepast.'

Documentaire 

De makers volgden Ratelband tijdens zijn voorbereidingen voor zijn emigratie naar Thailand met zijn twaalfjarige zoon Emilio. Ondertussen probeert regisseur Roy Dames te duiden wie Emile Ratelband nou écht is. Volgens de positiviteitsgoeroe zou Dames hier niet in geslaagd zijn. Hij had het team echter carte blanche gegeven om alles te draaien dat zij meemaakten in de maanden dat zij met hem meeliepen.

Article continues after the ad

Verloren

Het is niet de eerste rechtszaak die Ratelband verliest. In 2018 eiste hij dat zijn leeftijd in de burgerlijke stand werd aangepast van 69 naar 49, omdat hij zei dat hij zich twintig jaar jonger zou voelen dan zijn werkelijke leeftijd. De rechtbank oordeelde toen dat 'de wet hiervoor geen ruimte biedt'.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.