Emile Ratelband is vanochtend, toen hij zich vrijwillig bij het politiebureau meldde, aangehouden wegens 'ontvoering' van zijn elfjarige zoon Emilio. Na zijn verhaal gedaan te hebben mocht hij weer naar huis.

 

Maar hij is tot de tanden toe gewapend en gaat aangifte doen tegen ex Moon.

Article continues after the ad

Getouwtrek

En ook tegen Het Leger de Heils, dat tijdelijk het bevoegd gezag had over de jongen. 'Mr Tsjakka' en zijn ex Moon vechten elkaar al jaren de tent uit: de twee worden het maar niet eens over de voogdij. Volgens Emile heeft zijn zoon het slecht bij zijn moeder. De jongen zou mishandeld worden. Dat was voor hem de reden om zijn zoon (zonder toestemming van Moon) mee te nemen naar zijn huis in België.

Verdachte

Op Valentijnsdag bracht hij, na een aantal weken met hem in België te hebben gewoond, de jongen weer terug naar zijn moeder in Nederland. Nadat Emile vanochtend de situatie goed kon uitleggen aan de politie en het feit dat Emilio (zie foto hieronder) weer terug is bij zijn moeder waren redenen om de positiviteitsgoeroe weer te laten gaan. Hij blijft wel verdachte van ‘het onttrekken van een kind aan het bevoegd gezag'.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

one picture is worth a thousand words

Een bericht dat is gedeeld door @ emileratelband op

Valse aangifte

Ratelbands advocaat, Mark Nillesen, is niet blij en vindt het oneerlijk dat Moon zich niet aan de regels hoeft te houden en Emile bijna op het bureau moest blijven. Hij gaat aangifte doen tegen zowel Moon als Het Leger des Heils. De reden: een valse aangifte. 

Nillesen tegen het AD: "Zij deden aangifte namelijk op het moment dat Ratelband van de Belgische autoriteiten nog geen toestemming had het kind terug te laten gaan, omdat zijn zoon formeel een asielprocedure was gestart. Hij kón Emilio niet terug laten gaan. De zaak zit op z'n zachtst gezegd heel ingewikkeld in elkaar."

Bron: AD | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.