Nu Bonnie St. Claire voor de zoveelste keer dronken is afgevoerd heeft haar dierbare vriend Emile Ratelband er genoeg van. Hij wilde de zangeres desnoods ontvoeren om haar bij hem thuis in Limburg tot bezinnen te brengen.

Lees ook: Bonnie St. Claire van podium verbannen na rampoptreden

Opsluiten

Emile vertelt aan Story: 'Bonnie moet voor haar eigen bestwil worden opgesloten en het liefst zo snel mogelijk. Als we niets doen is ze binnenkort echt dood.' De positiviteitsgoeroe en de zangeres zijn al jaren bevriend, hoewel ze de deur niet bij elkaar platlopen. Toch wil hij haar dolgraag helpen. 'Die laatste keer zag ze er allesbehalve goed uit.' Bonnie reageerde dat ze niet meer te helpen is, aldus Emile.

Ontvoering

'Ik ben de enige in heel Nederland die haar van haar verslaving af kan brengen.' Maar voordat hij Bonnie kan ontvoeren naar zijn huis heeft hij toestemming nodig van haar moeder of echtgenoot. Emile zegt tien dagen nodig te hebben om de zangeres clean te krijgen. 'Met mijn radicale methode is dat genoeg om haar te genezen. Bonnie komt bij mij in de hel terecht!'

Afkicken

Emile heeft inmiddels een heel plan klaarstaan om Bonnie te helpen. 'Er worden tussen ons héél duidelijke afspraken gemaakt. Zo mag ze onder meer geen contact met de buitenwereld hebben. Ze zal verplicht worden 's morgens om zes uur op te staan om samen met mij te mediteren. Ze mag alleen nog maar gezond voedsel eten, dus geen vlees! Naast al die praktische zaken ga ik natuurlijk ook op geestelijk gebied met haar aan de slag.'

Lees het hele verhaal in Story. Editie 22 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders

In zijn woonplaats Breda is acteur John Lanting overleden. Dat heeft zijn zoon laten weten aan het ANP. Lanting was 88 jaar en al enige tijd ziek. Hij was oprichter van het Theater van de Lach, een gezelschap dat tussen 1970 en 1996 veel kluchtige stukken speelde.

Het waren vaak vertalingen van Engelse komedies, met titels als Nee schat, nu niet, In de kast op de kast, Een scheve schaats en Een trouwring mag niet knellen. Hij haalde er miljoenen mensen mee naar de schouwburg.

Internationaal succes

John Lanting trok na zijn HBS-opleiding enkele jaren door Europa. Pas op zijn 23e ging hij naar de Amsterdamse Toneelschool. In 1956 debuteerde hij bij het Rotterdams Toneel, waar hij tot 1964 bleef. In het daarop volgende seizoen speelde hij de solo De aap, een verslag voor een academie van Frans Kafka. Hij oogstte er enkele jaren internationaal veel succes mee. In die periode was Lanting ook nog een seizoen verbonden aan het maatschappijkritische Lurelei Cabaret. Daarnaast toerde hij met een solocabaret onder meer door het Caribische gebied.

Lach

Begin jaren zeventig stichtte hij zijn eigen gezelschap, dat de lach van het publiek als specialiteit had. Lanting onderscheidde veel soorten: de gniffellach, de harde lach, de achter-de-hand lach, de besmuikte lach en windkracht acht, als de hele zaal niet meer bijkwam. Ogenschijnlijk speelden Lanting en de zijnen uit de losse pols. Maar niets was minder waar: alles was tot in het kleinste detail uitgewerkt en gerepeteerd. Tijdens tournees bleef hij voortdurend schaven aan het stuk dat hij speelde. 'Je moet een klucht net zo behandelen als een drama. Ik doe niet gek op het toneel, ik speel een karakter', zei hij eens.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron & Beeld: ANP

Zo moeder, zo dochter zeggen ze weleens. Maar volgens de reacties zou de kleine meid van Erland Galjaard en Wendy van Dijk wel héél veel op haar mama lijken. Zeker nu ze zo in de make-up heeft gezeten. 

Erland deelt het schattige filmpje op zijn Instagram, waarbij Lizzy omgetoverd wordt tot Ariane Grande. Vooral van de zijkant is de gelijkenis met Wendy niet te missen. 'Jeetje wat lijkt ze op haar moeder van de zijkant.. 😍', schrijft iemand.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief. 


Beeld: Peter Smulders