Emile Ratelband doet in zijn boek Body Logics opmerkelijke uitspraken. Zo claimt hij dat mensen met een donkere huid geen inlevingsvermogen hebben en dat mensen uit Noord-Afrika kleiner van stuk zijn en een lager IQ hebben. 

Opmerkelijke uitspraken

Body Logics is volgens Emile 'een nieuwe manier om anders naar de mens te kijken'. Hij beweert dat het lichaam een toonbeeld is van menselijk gebrek en succes. Zo kan het volgens de positiviteitsgoeroe als misgaan in de baarmoeder. "Wie in het Atlasgebergte in Marokko wordt verwekt tijdens een koude winter krijgt klappen. Als de zwangere vrouw dan ook nog een boerka draagt, komt er zó weinig licht binnen dat de ongeboren vrucht te kampen krijgt met een vitaminetekort," redeneert hij volgens het AD. "'Nu begrijp je waarom mensen uit streken van Noord-Afrika klein van stuk en tenger zijn, zwakker van gestel en een lager IQ hebben," schrijft Emile bij een foto bij een groepje vrouwen met hoofddoeken. 

Ophef

Emile's uitspraken in zijn boek hebben behoorlijk wat stof doen opwaaien. Jan Derksen, hoogleraar in Brussel en docent Psychodiagnostiek aan de Radboud Universiteit Nijmegen, noemt het boek dan ook 'fictie'. Op social media zijn de reacties niet mals. "Nooit gedacht dat Emile Ratelband een volslagen randdebiel zou zijn," schrijft iemand op Twitter.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders

Carice van Houten is in de fotoboeken gedoken. De actrice deelt twee oude kiekjes uit de oude doos. En nee, ze is niets veranderd! 

Filmfenomeen

Carice is een gevierd filmfenomeen, maar ooit was ze een doodnormaal meisje. De actrice is opgegroeid in het bos van Amelisweerd, met haar zus Jelka. Als middelbare scholier kwam Carice in aanraking met toneel. Na de middelbare school studeerde ze aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam, waar ze werd ontdekt door regisseur Hans Kemna. Na haar studie kreeg rollen in een televisieserie en telefilm.

Doorbraak

Maar haar hoofdrol in de film Minoes was haar grote doorbraak. De film leverde haar een Gouden Kalf op. Daarna ging haar carrière als een speer en speelde ze in tientallen theatervoorstellingen en films. Tegenwoordig heeft ze ook veel succes in het buitenland en speelt ze in de razendpopulaire serie Game Of Thrones. Vorig jaar werd ze moeder van zoontje Monte. 

16 jaar geleden

37 jaar geleden

Beeld: Peter Smulders

Dat Wendy een sterke band met haar broer Mike, werd wel duidelijk nadat ze allebei dezelfde tattoo hebben laten. Deze staat symbool voor hun vader, die in 2006 overleed aan de gevolgen van darmkanker. Niet alleen hebben ze dezelfde tatoeage, ook is het duidelijk te zien dat ze familie zijn!

Wendy had deze tattoo al eerder laten zetten. De presentatrice vertelde haar vader namelijk nog voor zijn overlijden over haar plannen. Toen hij van het idee hoorde was hij zeer ontroerd en vond het heel bijzonder. 

Bij je dragen

Haar broer Mike kwam later op het idee om dezelfde tatoeage te nemen. 'Ik wilde nooit een tattoo, maar toen Wendy er een had, ging het kriebelen. Ik miste mijn vader zo erg. En het voelde toch alsof Wen hem weer een beetje bij zich had.' vertelt hij in Wendy's eigen maandblad.  En zo ziet dat er samen uit: super mooi! 

Beeld: Peter Smulders