Emile Ratelband heeft medelijden met zijn ooit goede vriend Peter Jan Rens. ‘Meneer Kaktus’ werd dinsdag failliet verklaard en Ratelband was een van de schuldeisers die naar de rechter stapte.

Article continues after the ad

Lees ook: Peter Jan Rens failliet verklaard 

Zielig

"Ik vind het al met al nog zielig ook", vertelt Emile Ratelband in de Radio 10-ochtendshow van Lex Gaarthuis. "Kijk, ik heb die zaak aangespannen om hem nou eens eindelijk kleur te laten bekennen en om misschien een regeling met hem te kunnen treffen. Al was het maar 50 euro per week of per maand voor mijn part wat hij me zou terugbetalen."

'Lulverhalen'

Volgens Emile kwam Peter Jan weer met 'al die lulverhalen'. "Maar toen uiteindelijk dan gisteren die bijl viel voor hem en je weet dat hij ook nog een vrouw heeft en een dochtertje en nog een kindje onderweg, dan denk ik wel: had ik dit nou wel moeten doen en heb ik hier wel goed aan gedaan? Ik vind het dan aan het eind van de rit toch lullig."

Een lening van de positiviteitsgoeroe aan zijn televisievriend zorgde voor knallende ruzie. Emile was uiteindelijk degene die het persoonlijk faillissement van Peter Jan aanvroeg. Hij zou nog 6000 euro krijgen van de presentator. 

Beeld: Peter Smulders. Bron: RTL Boulevard, Radio 10 Ochtendshow van Lex Gaarthuis