Emile Ratelband heeft medelijden met zijn ooit goede vriend Peter Jan Rens. ‘Meneer Kaktus’ werd dinsdag failliet verklaard en Ratelband was een van de schuldeisers die naar de rechter stapte.

Lees ook: Peter Jan Rens failliet verklaard 

Zielig

"Ik vind het al met al nog zielig ook", vertelt Emile Ratelband in de Radio 10-ochtendshow van Lex Gaarthuis. "Kijk, ik heb die zaak aangespannen om hem nou eens eindelijk kleur te laten bekennen en om misschien een regeling met hem te kunnen treffen. Al was het maar 50 euro per week of per maand voor mijn part wat hij me zou terugbetalen."

'Lulverhalen'

Volgens Emile kwam Peter Jan weer met 'al die lulverhalen'. "Maar toen uiteindelijk dan gisteren die bijl viel voor hem en je weet dat hij ook nog een vrouw heeft en een dochtertje en nog een kindje onderweg, dan denk ik wel: had ik dit nou wel moeten doen en heb ik hier wel goed aan gedaan? Ik vind het dan aan het eind van de rit toch lullig."

Een lening van de positiviteitsgoeroe aan zijn televisievriend zorgde voor knallende ruzie. Emile was uiteindelijk degene die het persoonlijk faillissement van Peter Jan aanvroeg. Hij zou nog 6000 euro krijgen van de presentator. 

Beeld: Peter Smulders. Bron: RTL Boulevard, Radio 10 Ochtendshow van Lex Gaarthuis

Nadat zijn vorige relatie was stukgelopen, werd Martijn Fischer (50) snel verliefd op de 21 jaar jongere Ingeborg Helden. Het was liefde op het eerste gezicht en vorig jaar spraken de twee al over samenwonen. Maar Martijn heeft deze plannen nu overboord gegooid. Wel wil hij graag een kind met haar.

Baby voor Martijn Fischer

Martijn, die op dit moment in de bioscoopfilm Gek van Oranje te zien is, heeft wel een andere grote wens. ‘Ik hoop nog een keer vader te worden. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat het ouderschap het mooiste is wat je kan overkomen. Met mijn 
ex-vrouw Eva heb
 ik twee zoontjes van elf en veertien jaar. We hebben co-ouderschap en dat gaat heel goed. Om die reden wil ik ook in Utrecht blijven wonen. In de buurt bij mijn kinderen. Aan hen heb ik ook gevraagd of ze het leuk zouden vinden om nog een broertje of zusje te krijgen. Ik was bang dat ze het gek zouden vinden als hun vader nog een keer papa zou worden. Maar zij staan er helemaal achter.’ 

Lees het hele verhaal in editie 8. Nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders

Ferry Maat vertrekt 
voorgoed uit Nederland! Met zijn vrouw Lenny 
gaat hij op Bonaire wonen. De radio-dj volgt hiermee zijn hart. Maar Ferry heeft 
ook gemengde gevoelens, omdat hij zijn 100-jarige moeder moet achterlaten...

Ferry maakt zich wel zorgen om zijn moeder. ‘Mijn zoon redt zich wel met zijn gezin, maar mijn moeder van 100 laat ik ook achter. Voor haar is het moeilijk dat ik vertrek. Even op de koffie komen gaat straks niet meer. Lenny en ik hebben daarom een recreatiewoning gekocht waar we kunnen verblijven als we in Nederland zijn om onder anderen mijn moeder te bezoeken.’