Emile Ratelband begrijpt niet goed waarom er zo'n ophef wordt gemaakt over uitspraken die hij maandag over homo's deed in een uitzending op Omroep Flevoland. Volgens hem zijn zijn woorden uit hun verband gerukt en moet je die alleen in de context zien.

Ratelband stelde in een interview dat homoseksualiteit min of meer onnatuurlijk is omdat het volgens hem de taak van mensen is om zich voort te planten. Homoseksualiteit zou daarom niet iets menselijks en 'niet gezond' zijn.

'Verkeerd uit zijn strot'

De positiviteitsgoeroe geeft toe dat zijn woorden misschien 'verkeerd zijn strot uit kwamen', maar benadrukt dat hij helemaal niets heeft tegen homo's. 'Iedereen hoort wat hij of zij wil horen. Ik zeg niet dat homo's viezeriken zijn', zegt Ratelband tegen BuzzE.

Geen spijt

'Ik heb helemaal geen hekel aan homo's', vervolgt hij. 'Ik heb juist heel veel vrienden die homo zijn. Ik begrijp niet waarom mensen zo kwaad zijn. Ik heb er ook absoluut geen spijt van.' De woorden van Ratelband leverden hem dinsdag veel kritiek op. Zo noemde homobelangenorganisatie COC hem een 'zielige aandachttrekker'.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders