Emile Ratelband is heel verdrietig nu zijn relatie met zijn 21-jarige vriendin op de klippen is gelopen. ''Het was zo mooi, maar zij heeft het uitgemaakt'', vertelt de 68-jarige positiviteitsgoeroe in De Telegraaf. "Ik was hartstikke gek op haar en denk elke dag aan haar." Afgelopen weekend zou hij haar meenemen naar het Ritz in Parijs, dat romantische uitstapje ging niet door.

Geheime identiteit

Emile en zijn vriendin zagen elkaar in het geheim vanwege haar geloof en omdat haar ouders en kerkgenootschap er niets van mochten weten. Daarom houdt hij haar identiteit ook geheim. ''We hebben elkaar vaak gezien, meestal even tussendoor, als ze een vrije dag had genomen of haar werk uitviel. Dan belde zij, liet ik gelijk alles vallen en reed ik haar kant op."

Enorme klik

Emile heeft twee kinderen met zijn ex-vrouw Moon. Na de scheiding kreeg hij een relatie met Gitta, zij overleed plotseling in april 2015. Daarna sloeg de vonk over tussen hem en Linda, de 41 jaar jongere oppas van zijn kinderen. Die relatie hield twee jaar stand en strandde in september vorig jaar. Emile: ''Drie weken later kwam mijn nieuwe vrouw in beeld. Ze was zó verstandig, begripvol en liefdevol. Er was een enorme klik. Het is gewoon heel droevig."

Article continues after the ad

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)