Elvira Out verliet alweer twee jaar geleden de serie Goede Tijden Slechte Tijden. In het Algemeen Dagblad vertelt ze dat ze daar destijds enorm veel moeite mee heeft gehad. De actrice, die de rol van Bianca Bouwhuis speelde, werd uit de serie geschreven omdat er meer behoefte was aan jongere acteurs.

Loser

‘De dag van de mededeling had ik toevallig een afspraak met mijn vriendinnenclubje. Daar heb ik de hele avond zitten janken’, vertelt Elvira in het AD. ‘Ik voelde me een loser. Alsof je vriendje het uitmaakt, terwijl jij nog hartstikke verliefd bent. Onmacht. Het was een heftige tijd, want mijn vader was in die tijd ook ongeneeslijk ziek. Hij leed aan kanker.’

Rotziekte

Elvira wilde daarom niet dat haar personage aan kanker zou overlijden. ‘Ik trok het niet als ik moest gaan spelen dat ik ziek werd, aan de chemo zat, terwijl mijn vader echt aan dat gevecht bezig was. De schrijvers zijn me toen tegemoetgekomen. Bianca stierf aan ALS, ook een rotziekte.’

Kill Your Darlings

Om haar GTST-exit te verwerken heeft ze er nu een toneelvoorstelling over gemaakt. ‘Hoewel het een rotervaring was, zag ik ook dat het een goed verhaal was voor een voorstelling’, aldus Elvira. ‘Ik was gewend geraakt aan een bepaalde status en succes. Voor je het weet ga je daar in geloven. Ineens wordt dat je afgenomen. Wie ben je dan nog? Kill Your Darlings heet het stuk, want dat gebeurt vanaf een bepaalde leeftijd. Dat is pijnlijk, maar levert ook weer nieuwe kansen op.’

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: een jaarabonnement voor slechts €11,50 per maand

Beeld: Peter Smulders

(ANP)

Nu het bekend is geworden dat de kinderen van Samantha de Jong en Michael van der Plas naar Spanje verhuizen staat de telefoon van Michael ongetwijfeld roodgloeiend. Op Facebook geeft Michael een reactie op de situatie.

Hij schrijft: 'Goedemorgen bijna middag.

Vanmorgen hiermee wakker geworden toen ik naar buiten keek. Om nog maar te zwijgen van al het moois dat ik zag toen ik mijn ogen open deed: mijn kindertjes veilig en wel in dit mooie land en mijn nieuwe vriendin druk bezig met het ontbijtje voor ons.

De media vandaag staan er vol van begrijp ik en de roddelbladen ook. Inderdaad zijn de kinderen mee naar Spanje en vandaag is de eerste dag hier. Over de thuissituatie heb ik niet zoveel te zeggen al heb ik er natuurlijk wel een mening over, het enige wat er toe doet voor nu is rust en stabiliteit voor de kinderen.

Als je als vader zijnde de moederrol helemaal in moet vullen, ontdek je pas echt wie je kinderen zijn. Althans, dat geldt voor mij. Ik kan goed merken dat de huidige rust en regelmaat een erg positief effect op ze heeft en ik zie twee schone en happy kleine bengeltjes door het huis rennen nu, lachend en zingend. Dit is ook wie ik ben, een vader en ondernemer, genietend van deze fase in ons leven.

Wij gaan straks denk ik bij het zwembadje kijken en lekker wat eten met de kids, Angelina krijgt huiswerk en gelukkig kan dat allemaal onder gecertificeerde begeleiding hier gedaan worden volgens de Nederlandse eisen, aan alles is gedacht. Lieve mensen ik wens jullie een fijne dag!'

Beeld: Peter Smulders

Het deelnemersveld van De Slechtste Chauffeur Van Nederland is bekend. Dit seizoen zijn het bekende Nederlanders die achter het stuur kruipen op het circuit.

Henk Westbroek in De Slechtste Chauffeur Van Nederland

Henk Westbroek heeft vijftien jaar geleden pas zijn rijbewijs gehaald. Of zoals zijn dochter Chrissie zegt: zijn rijbewijs gekregen. Henk rijdt uit principe niet achteruit en verliest wel eens het overzicht. Chrissie heeft haar vader opgegeven en is zijn bijrijder.

Michella Kox

Realityster Michella Kox heeft last van een flinke vorm van rijangst en durft bijvoorbeeld de snelweg niet op. Haar bijrijder is goede vriendin Leslie Keijzer, bekend van Gooische Meisjes.

Andere deelnemers

Oud Sesamstraat-actrice Gerda Havertong rijdt samen met haar dochter Zulema. Concentrate-host Bobbie Bodt doet mee met JayJay Boske als bijrijder. Temptation Island-ster Shady is opgegeven door goede vriend Koen Kardashian. Voormalig Dolly Dots-zangeressen Anita Heilker en Esther Oosterbeek maken het deelnemersveld compleet.

De vip-editie van De Slechtste Chauffeur van Nederland begint komende dinsdag op RTL 5, met John Williams als presentator en rijschoolhoudster Patricia Nijman en Tim en Tom Coronel als juryleden.

Beeld: Peter Smulders
(ANP)