Sir Elton John mag zich nu ook in Frankrijk ridder noemen. 

De Britse zanger kreeg vrijdag in Parijs uit handen van president Emmanuel Macron de Légion d'Honneur, de hoogste Franse onderscheiding die een burger kan krijgen.

De uitreiking van de Légion d'Honneur, in het Nederlands voluit de Nationale orde van het Legioen van Eer, vond plaats op de binnenplaats van het Élysée-paleis in de Franse hoofdstad. Volgens de president is Elton John 'een pianovirtuoos, melodisch genie en een ware showman' en is hij iemand die 'als een van de eerste artiesten in de business uit de kast durfde te komen en heeft hij veel betekend voor de LGBT-gemeenschap'.

Speech

In zijn speech benadrukte 'Monseigneur' Elton nog even hoe belangrijk het werk van zijn Elton John Aids Foundation is en vertelde hij over zijn liefde voor Frankrijk. 'Ik heb hier een huis en ik kom hier altijd graag. Ik houd van de Franse cultuur, de levensstijl en van de mensen in Frankrijk.'

Article continues after the ad

De zanger gaf donderdag nog een concert in de AccorHotels Arena in Parijs als onderdeel van zijn afscheidstournee Farewell Yellow Brick Road.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron en beeld: ANP